Aproape 450.000 de euro pentru dezvoltarea fermelor și a întreprinderilor din teritoriul GAL-MVS

foto: arhiva

APEL DE SELECŢIE

Măsura M3/2B – Dezvoltarea fermelor și a întreprinderilor din teritoriul GAL-MVS

Număr de referinţă al sesiunii cererii de proiecte: M19.2(M3/2B) – 01/17 – 11.10.2017

Data lansării apelului de selecţie: 11 SEPTEMBRIE 2017

Beneficiari eligibili:

  1. Sectorul agricol:
  • Tânărul fermier în conformitate cu definiția prevăzută la art. 2 din R(UE) nr.1305/2013, care se instalează ca unic șef al exploatației agricole;
  • Persoana juridică cu mai mulţi acţionari unde un tânăr fermier în sensul art. 2 din R(UE) 1305/2013 se instalează și exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce privește deciziile referitoare la gestionare, la beneficii și la riscurile financiare legate de exploatație.
  1. Sectorul non agricol :
  • Micro-întreprinderi și întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii aplicației de finanțare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii acesteia (start-ups)
  • Micro-întreprinderi și întreprinderi non-agricole mici existente și nou înființate din spațiul rural;
  • Fermieri sau membrii unor gospodării agricole care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități non-agricole în zona rurală în cadrul întreprinderii deja existente încadrabile în categoria microîntreprinderi și întreprinderi mici, care propun coduri CAEN noi, pe care nu le-au mai avut până la momentul depunerii cererii de finanțare în domeniul de activitate sau erau parte din statut, dar nu erau autorizate ca și obiect de activitate la Registrul Comerțului, cu excepția persoanelor fizice neautorizate.

Fondul nerambursabil total disponibil, alocat pe sesiune: 449.169 Euro

Suma maximă nerambursabilă/proiect: 29.944 Euro pentru un proiect

Intensitatea sprijinului:

Intensitatea sprijinului: sprijinul va fi acordat sub forma  de suma forfetara pentru indeplinirea Planului de Afaceri, ceea ce înseamnă un sprijin 100% nerambursabil.

Data limită de primire a proiectelor şi locul unde se pot depune proiectele:

Proiectele se vor depune până la data de 11 OCTOMBRIE  2017 la punctul de lucru al Asociaţiei GAL-MVS din localiatea Drăguş, nr. 477 (în incinta căminului cultural – la etaj), de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 12.00.

Informații detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil pe site-ul www.galmvs.ro, la secțiunea Măsuri/Măsura M3/2B.

Date de contact:

Asociaţia  GAL – Microregiunea Valea Sâmbetei, Drăguş, nr. 477 (în incinta căminului cultural), jud.Braşov, tel.: 0268 286 701 sau  email: galmvs@galmvs.ro.

La punctul de lucru GAL-MVS din localiatea Drăguş, nr. 477, este disponibilă versiunea pe suport tipărit a informatiilor detaliate aferente Măsurii M3/2B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.