Un weekend plin de evenimente distractive înaintea începerii noului an școlar

Dacă weekendul acesta este liniște în Făgăraș, weekendul următor, înaintea începerii noului an școlar, copiii, dar și adulții vor avea parte de multe activități distractive și recreative.

Teatru de stradă în cartierele făgărășene

 Între 8 și 10 septembrie, Făgărașul va fi gazda unui eveniment în premieră, intitulat „Teatru de stradă în cartierele făgărășene“, eveniment dedicat în special copiilor.

„Teatrul de stradă“ se va desfășura simultan în trei cartiere în intervalul orar 15.00-20.00. Pentru această primă ediție, organizatorii au ales zona ANL, cartierul Tudor Vladimirescu și cartierul 13 Decembrie. Copiii din Făgăraș vor putea participa la fel de fel de activități pregătite de organizatori: teatru, dans, mimă, concursuri, ateliere de creație și povești.

Astfel, în toate cele trei cartiere, timp de trrei zile, copii vor avea parte de un show de mimă și pantomimă cu George Ciolpan. Teatrul „Arlechino“ din Brașov va pune în scenă piesa „Alina și gâscănelul“, iar trupa „Ilustrul teatru“ „Nepotul lui Rameau“. Petrecerea pentru copii va include și spectacolul „Creangă povestind copiilor“- Constantin Tiron, concursuri de cultură generală, jocuri interactive, cu Teatrul SublimArt și piesa de teatru „Scufița roșie“ pusă în scenă de Teatrul Museion Brașov.

De asemenea, vor avea loc ateliere de creație, pictură pe față, parada păpușilor gigant- Teatru Sighișoara, Trupa de Teatru Playhood „Povestiri din curtea școlii“ și Trupa de dans „Hansel și Gretel“.

„Vrei să vezi piesa de teatru ”Scufița roșie”, dar si show de pantomimă, parada păpusilor gigant, să asculti poveștile lui Ion Creangă sau povești din curtea școlii, să participi la concursuri de cultură generala, să fii pictat pe față, să creezi din lut personajul preferat? Toate acestea se vor întâmpla în perioada 8 – 10 septembrie 2017 in cadrul evenimentului ”Teatru de stradă în cartierele făgărășene”, între orele 15 – 20“, a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură.

Proiectul „Teatru de stradă în cartierele făgărășene“ este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Treasure Hunt – Comorile Făgărașului

Făgărășenii și în special tinerii sunt invitați sâmbătă, 9 septembrie la căutare de comori. Clubul Sportiv Țara Făgărașului, în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului organizează cea de-a doua ediție a competiției Treasure Hunt – Comorile Făgărașului 2017, în Cetatea Făgăraș.

Competiția se va desfășura pe echipe de câte 3 persoane. Pot participa persoane peste 12 ani. Pentru persoanele minore este nevoie de acordul părinților (prezența în persoană sau acord autentificat la notar). Pot participa de asemenea familii, caz în care nu există limită de vârstă.

Înscrierile se pot face online sau înaintea începerii competiției. Taxa de participare este de 15 lei per persoană/45 lei per echipă până pe data de 2 septembrie, când se închid înscrierile online. Taxa de înscriere la momentul organizării competiției este de 25 lei per persoană / 75 lei per echipă.

Regulamentul competiției poate fi accesat AICI.

Pentru înscrieri te rugăm să completezi formularul de înscriere AICI. Va fi necesară completarea unei declarații la momentul ridicării kitului de concurs.

Pentru a deveni voluntar și a susține organizarea competiției completează formularul de înscriere AICI.

Pentru achitarea taxei online te rugăm sa accesezi site-ul de donații al Fundației Comunitare Țara Făgărașului AICI – Te rugăm să menționezi – „Taxă de înscriere Treasure Hunt CSTF” în câmpul alocat pentru detalii. Plata se poate face și prin transfer bancar sau la bancă: Fundația Comunitară Țara Făgărașului, IBAN: RO42RNCB0472136508350001 deschis la Banca Comercială Română, agenția Tăbăcari, cod fiscal 32085641.

Concursul este organizat de Clubul Sportiv Țara Făgărașului, în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Adresăm mulțumiri speciale donatorilor de la Cercul de Donatori Țara Făgărașului și Fundației Comunitare Țara Făgărașului, fără ajutorul cărora nu am fi putut să organizăm această activitate.

Hămăceală-n Făgăraș

Duminică, 10 septembrie, făgărășenii sunt invitați la „Hămăceală-n Făgăraș“, eveniment organizat de Clubul Sportiv Țara Făgărașului.

Ia-ți hamacul, izoprenul sau chiar și pătura, dar în principiu buna dispoziție și vino în data de 10 septembrie, începând cu ora 16.00 în Parcul Regina Maria (în spatele restaurantului Parc) și alătură-te găștii noastre!“, au scris pe pagina de socializare reprezentanții clubului.

 

 

 

 

 

Raliul Făgărașului, ediția de toamnă

Pasionații de adrenalină și cai putere vor putea participa la cea de-a cincea etapă a International Autotest Challenge 2017, Trofeul Cetatea Făgărașului care va avea loc în data de 10 septembrie, începând cu ora 11.30. De această data, concursul de îndemânare auto va avea loc în zona Cetății Făgăraș. Pentru detalii și înscrieri puteti accesa site-ul: http://www.gtautoclub.ro/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.