Pompierii se perfecționează în tehnicile de salvare din mediul ostil

foto: ISU Brasov

Mai mulți pompieri din cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov se vor perfecționa în tehnicile de salvare din mediul ostil, în baza unui protocol de colaborare  încheiat cu o firmă specializată în domeniul alpinismului. Cele  17 cadre ale inspectoratului au început cursurile, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Societatea comercială care se ocupă de instruirea pompierilor este prima din Europa de Est membră IRAT (Industrial Rope Acces Trade Associaţion). Înființată în anul 1992, firma este specializată în lucrările cu acces în coardă.
Protocolul de colaborare dintre aceasta și ISU Brașov presupune activități de instrucție săptămânale cu personalul încadrat ca alpinist de intervenție. Cursurile au loc la centrul societății.

foto: ISU BrASOV

Pompierii își vor perfecționa tehnicile de intervenţie din medii ostile, spaţii înguste, de sub dărămături, tehnici care vor ajuta la salvarea oamenilor ori a animalelor din spaţii înguste (puţuri şi fântâni) , din zone înalte, în urma producerii unui cutremur, etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.