S-a finalizat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ

S-a finalizat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director sau director adjunct la unitățile de învățământ din județul Brașov. Concursul a constat în trei probe. Prima a fost testul grilă. A doua a fost analiza CV-ului, realizată de comisia de concurs, în plen, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute în metodologia de concurs, pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc veridicitatea afirmaţiilor din CV. A treia probă  a fost interviul în faţa comisiei de concurs (30 de minute), unde au fost apreciate calitatea şi modul de susţinere a ofertei manageriale, precum şi cunoştinţele privind legislaţia din domeniul învăţământ preuniversitar, raportată strict la specificul şi nivelul unităţii de învăţământ.

În Țara Făgărașului au fost scoase la concurs mai multe posturi de director sau director adjunct, acolo unde pe aceste funcții au fost numiți interimari. Și dacă la unele unități de învățământ nu a fost concurență și s-a înscris doar un singur candidat pe post, la altele s-au înscris și patru. Totuși, în urma probelor de concurs, cei care au obținut punctajul mai mare au fost declarați promovați în funcția de conducere.

Astfel, potrivit rezultatelor concursului, Grădinița cu Program Săptămânal „Pinochio“ va fi condusă de Florea Silvia. Maria Marinca va fi directoarea Grădiniței cu program Prelungit „Voinicelul“, iar Petronela Trâmbițaș, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit „Prichindeii“. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș va fi condus de Elena Macarie. Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ va fi condusă de Iuliana Aldea.

Conducerea Școlii Gimnaziale din Hârseni a fost câștigată de Mihail Naneș, iar cea a Școlii Gimnaziale din Drăguș, de Melania Sucaciu.

Director adjunct la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ va fi Laura Pop, iar la Colegiul Național „Doamna Stanca“, Gieanina Sin. Director adjunct al Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“ va fi Felicia Tincu.

Școala Gimnazială din Șercaia va fi condusă de Delia Ganea, iar cea din Lisa, de Cristina Hașu. La Șoarș, director va fi Cosmin Moldovan, iar la Șinca Nouă, Elena Nănău. Delia Poparadu a câștigat postul de director la Școala din Mândra, iar la Voila, Daniela Șerban.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), un candidat poate contesta punctajul acordat la oricare din probele de concurs în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor la ultima probă. Contestaţiile se soluţionează în termen de cel mult două zile lucrătoare de la înregistrarea acestora, astfel încât cel târziu în data de 2 august 2017 să fie afişate rezultatele finale ale concursului. Acestea vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare cel târziu în data de 4 august 2017, iar în perioada 21-23 august vor fi emise deciziile de numire în funcţie începând cu 1 septembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.