Un pas important în gestionarea gunoiului din Făgăraș

O achiziție importantă pentru societatea de salubritate a orașului, dar și un pas important pentru o colectare selectivă eficientă și implicit pentru diminuarea gunoiului și costului acestuia au fost făcute  zilele acestea. Este vorba despre achiziția unui ciur, utilaj care va selecta fracția umedă de fracția uscată. Ciurul a fost cumpărat de Primăria Făgăraș și în acest sens au fost alocate fonduri la începutul anului din bugetul local.

Gestionarea gunoiului menajer din Făgăraș necesită multe proiecte și investiții care au lipsit cu desăvârșire până în acest moment. Din acest motiv, din cauza închiderii gropii de gunoi de pe dealul Galațiului, gunoaiele Făgărașului sunt transportate la rampele autorizate din județ. Numai că aici totul se plătește. Și pentru a diminua cantitatea de deșeuri transportate la aceste rampe, se caută soluții pentru diminuarea gunoiului. Pe lângă colectarea selectivă de la populație, autoritățile au achiziționat un ciur care a ajuns astăzi la Făgăraș.

„A sosit și ciurul mult așteptat, ne bucurăm și sperăm să-l punem cât mai repede în funcțiune. Urmează să se facă documentele necesare, recepția de către cei de la primărie, să ni-l dea în administrare după care să începem treaba cu acest utilaj. De achiziție s-au ocupat cei de la primărie. După ce se strâng toate documentele, acestea vor fi trimise la Mediu pentru a obține acordul de mediu pentru acest utilaj mobil“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Cu ajutorul acestui ciur, reprezentanții Salco Serv vor diminua semnificativ cantitatea de gunoi.

„Cu ajutorul acestui ciur se separă fracția umedă de fracția uscată. Se pare că fracția umedă conform unor studii ar reprezenta undeva la 50% din totalul gunoiului. Sperăm ca prin această separare să facem o mai bună colectare. Utilajul este unul mobil, îl putem folosi în multe locuri, se poate tracta. În viitor, probabil, acest ciur va rezolva aceste probleme și în alte localități“, a mai adăugat Dragoș Bârsă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.