Sfințire de paraclis în parohia Gară din Făgăraș

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a binecuvântat sâmbătă, 8 iulie, paraclisul amenajat în demisolul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Gară din Făgăraș, locaș de cult aflat în construcție.

Credincioșii Parohiei Făgăraș-Garăau participat în număr mare la slujba de sfințire a paraclisului amenajat în demisolul viitoarei biserici a parohiei menționate și la Sfânta Liturghie oficiate de ierarh și un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean și numeroși slujitori ai sfintelor altare din oraș și împrejurimi.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Daniel Grecu a fost hirotonit preot pentru Parohia Arpașu de Jos, județul Sibiu, iar teologul Ioan Șovrea a fost hirotonit diacon.

Locașul de cult a început a fi zidit în urmă cu aproximativ un an pentru a oferi comunității un spațiu de rugăciune deoarece în apropiere nu se află nici o altă biserică.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am reușit să binecuvântăm demisolul noii biserici puse sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. A fost o bucurie pentru întrega comunitate că acest demisol a devenit functional, că s-a transformat într-un locaș de rugăciune care va construi noua biserică și astfel comunitatea credincioșilor din acest cartier să aibă un locaș de cult apropiat, pentru că biserica lor parohială era foarte îndepărtată. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate și aducem cinstire Sfinților Apostoli Petru și Pavel ocrotitorii acestei biserici și în același timp îl felicităm și binecuvântăm pe părintele Adrian Precup care s-a ocupat de ridicarea acestei biserici”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Binecuvântare pentru cartier

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a început a se zidi deoarece credincioșii din această parte a orașului Făgăraș și-au dorit de mulți ani ridicarea unui lăcaș de cult mai aproape de casele lor. Încă de la început au fost alături de preotul paroh și au sprijinit această lucrare închinată lui Dumnezeu.

„Demersurile pentru căutarea terenului și pentru obținerea avizele de construire au început în urmă cu mai bine de șase ani, iar acum un an și câteva luni ne-am apucat propriu-zis de construcția bisericii. Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântarea adusă peste comunitatea noastră și peste preoții din Făgăraș. Să ne ajute Dumnezeu să putem duce la capăt lucrările la biserica noastră”, ne-a spus preotul paroh Adrian Precup.

Biserica aflată în vecinătatea Liceului Teologic „Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș va fi locaș de rugăciune și pentru elevii din cadrul acestei instituții de învățământ.

sursa. mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.