Centrul Făgărașului a prins culoare

Astăzi, centrul orașului a prins culoare prin prezența a zeci de tineri care și-au prezentat costumele populare şi dansurile specifice ţării lor de origine. Totul, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Garofița Pitrei Craiului“.  Ediția din acest an celebrează 11 ani de diversitate culturală, reunind ansambluri de dansuri românești, minorități și comunități naționale (maghiară, germană) și ansambluri internaționale din Polonia (Folk Dance Group „Poznan”), Grecia (Ansamblul “Silogos Thrakon Komotinis”), Serbia (Ansamblul KUD Prvi Partizan”), Bosnia-Hertegovina (“Ansambl Tenelija”) și Bulgaria (Ansamblul ”Vidin”). Încă de la primele ediții s-a dorit a fi un festival itinerant, care să promoveze în zone importante ale județului cultura tradițională a tarilor participante, dar si ”zestrea” neamului nostru, folclorul fiind cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni și localități.

Dacă startul acestui eveniment multicultural a fost dat în Făgăraș,  sâmbătă, 8 iulie, ansamblurile sunt invitate să susțină un program de dansuri specifice țărilor pe care le reprezintă, la Castelul Bran și la Cetatea Prejmer. Duminică este ziua dedicată brașovenilor, când va avea loc parada costumelor populare (începând cu ora 17:00) și spectacolul de gală, în Piața Sfatului, de la ora 18:00. Pe lângă ansamblurile internaționale, la spectacolul de gala vor participa și Ansamblurile Poienița, Buzavirag și Korona, ale Centrului Cultural Reduta.
Seara de gala va fi deschisă cu un recital al unuia din cei mai îndrăgiți artiști ai muzicii populare, Dinu Iancu Sălăjanu, alături de Ansamblul Instrumental ”Țara Silvaniei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.