Bani pentru biserici

foto:transilvania365.ro

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat în ultima şedinţă de plen alocarea sumei totale de un milion de lei, reprezentând un sprijin financiar bisericile din judeţ. Banii au fost repartizaţi tuturor cultelor religioase recunoscute în România, iar acestea pot folosi sumele pentru reparaţii, intervenţii în regim de urgenţă sau pentru continuarea unor lucrărilor de construcţie la lăcaşele de cult sau a unor unităţi sociale sau spaţii administrative. „Au fost aprobate acele cereri însoţite de documente justificative aferente lucrărilor pentru care s-a solicitat finanţarea. În urma analizei dosarelor, au fost aprobate solicitările de finanţare pentru lucrările la 100 de biserici din judeţ, sumele primite de acestea fiind cuprinse între 5.000 lei şi 20.000 lei”, a declarat pentru bzb.ro,  preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Sume de bani au ajuns și la câteva locașuri de cult din Țara Făgărașului. Pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii din cartierul Negoiu din Făgăraș, de la Consiliul Judeţean a fost alocată suma de 20.000 de lei.  Parohia Ortodoxă de Veneţia de Jos a primit suma de 10.000 de lei, pentru construirea capelei mortuare, iar pentru finalizarea construcţiei bisericii ortodoxe de la Hălmeag (comuna Şercaia), administraţia judeţeană a repartizat suma de 10.000 lei.
Totodată, Parohia Ortodoxă Ucea de Jos a primit suma de 10.000 lei, pentru construirea aşezământului social „Sf. Nicolae”. Biserica Evanghelică Luterană din Hălmeag (comuna Şercaia), a primit suma de 7.500 lei pentru automatizarea clopotelor din turnul bisericii.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.