Prof. Nicolae Postolache: „Nu accept ca imaginea mea publică să fie afectată de măsuri politice nedemocratice, care se traduc prin nelegalitate și voia bunului plac“

În urmă cu  patru zile, presa brașoveană anunța faptul că mai multor membrii ai PER, consilieri locali sau județeni, le-a fost retras sprijinul politic. Pe lista celor excluși se află și profesorul Nicolae Postolache, consilier județean, ales în urma votului din iunie 2016. Contactat telefonic, președintele PER Brașov, Cătălin Namaescu a confirmat acest lucru însă nu a precizat clar motivele pentru care profesorul Nicolae Postolache a fost exclus din PER, precizând că va organiza o conferință de presă în acest sens. În schimb, profesorul Nicolae Postolache, aflat în concediu la aflarea deciziei conducerii PER Brașov, spune că este o decizie arbitrară, nestatutară, decizie pe care a contestat-o la Comisia de etică, disciplină și arbitraj a partidului.

„Am aflat cu surprindere că PER mi-a retras sprijinul politic și am fost exclus din acest partid. Este o măsură arbitrară, nestatutară, care încearcă să deturneze votul făgărășenilor și al cetățenilor din județul Brașov. O propunere de acest gen nu putea fi făcută fără a fi analizată activitatea depusa de mine (activitate pe care cetățenii o apreciază) fără a fi și eu prezent pentru a-mi spune democratic punctul de vedere. Mai mult de atât o conducere nestatutară (după excluderea fostului președinte PER Brașov în termen de 60 de zile, trebuia aleasă prin votul tuturor membrilor din județ, o noua conducere ceea ce nu s-a întâmplat nici până astăzi) nu putea face o asemenea propunere, care de fapt generează instabilitate și afectează grav imaginea acestui firav partid. Este incredibil cum din interese meschine se lovește în imaginea mea, unul dintre puținii ecologiști convinși care cunosc doctrina ecologistă, legislația europeană și nu acceptă compromisuri și înțelegeri politice ieftine în detrimentul cetățenilor. Am contestat această măsură nelegală, arbitrară la Comisia de etică, disciplină și arbitraj a partidului și sper ca decizia luată va fi în favoarea ecologismului real. Personal nu accept ca imaginea mea publică să fie afectată de măsuri politice nedemocratice, care se traduc prin nelegalitate și voia bunului plac. Nu voi accepta ca munca mea să fie discreditată de persoane care în afara unor trocuri politice nu au făcut nimic pentru consolidarea ecologismului in județ sau în România și voi lupta pe căi legale ca adevărul să învingă iar atitudinea ecologică să devină o stare de fapt și nu să fie doar o umbrelă pentru un grup restrâns de cetățeni cu interese personale. Este surprinzător cum se încearcă decapitarea echipei cu rezultate deosebite în iunie 2016“, a spus prof. Nicolae Postolache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.