MAPN: Băiatul rănit în explozia de la Cincu se afla în zona interzisă a poligonului

Reprezentanții Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, a informat că incidentul de ieri, în urma căruia un băiat de 15 ani a fost rănit grav la nivelul uneia dintre mâini, pătrunsese într-o zonă interzisă a poligonului, scrie mytex.ro.

“Vineri, 23 iunie a.c., în jurul orelor 18.45, Centrul Național de Instruire Întrunită «Getica», a fost informat cu privire la producerea unui incident produs în poligonul din Cincu, în care a fost rănită o persoană minoră din afara Ministerului Apărării Naționale.
Persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului și semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliției Făgăraș că a strâns cartușe folosite pe timpul ultimului exercițiu, le-a desertizat și a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită, ulterior fiind transportată de la domiciliul personal, la Spitalul din Făgăraș.
Evenimentul este instrumentat de Parchetul Militar, iar la nivelul unității militare s-a constituit o comisie de cercetare a împrejurărilor evenimentului”, se arată în comunicatul remis de centrul de instruire al MApN.

Întrucât băiatului i-au fost distruse două degete de la mâna dreaptă în explozie, suferind răni ușoare și la piept și față, de la Făgăraș a fost adus la Spitalul de Copii Brașov, unde a și fost operat. Inițial, reprezentanta IJP Brașov, Gabriela Dinu, ne informase că minorul a fost transferat la București, însă medicii nu au considerat necesară măsura, cel puțin pentru moment.

În cauză, au fost demarate două anchete, una la nivelul MApN, iar cealaltă la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș. Astfel, Ministerul Apărării Naționale a demarat cercetări, pentru a afla de ce au rămas cartușele în poligon și cum a fost posibil accesul neautorizat, iar polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, cercetează motivul pentru care minorul nu a predat cartușele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.