Timp de șapte săptămâni au fost mici electricieni

Timp de şapte săptămâni, copiii au beneficiat de un atelier săptămânal în care au fost introduşi în noţiunile de bază din electrotehnică. Au învăţat legarea în serie şi în paralel a becurilor, alcătuirea unei instalaţii electrice pentru o locuinţă, normele de protecţie şi siguranţă în domeniul electric, remedierea defecţiunilor minore din instalaţia electrică interioară cu un minim de unelte necesare. Atelierele s-au desfăşurat la sediul Asociaţiei Doamna Maria Brâncoveanu de pe lângă biserica Brâncoveanu şi au fost posibile prin proiectul unor tineri liceeni ai asociaţiei, care au depus un proiect pentru finanţare la YouthBank şi au câştigat. Beneficiari au fost 15 copii între 10-14 ani, coordonaţi cu dăruire de Cristian Mercurean, electrician profesionist şi voluntar al Asociaţiei Doamna Maria Brâncoveanu.

Atelierul s-a încheiat cu o expoziţie la Casa de cultură, unde invitaţii au participat la o seară „electrizantă”, în care micii electricieni au probat instalaţiile la care au lucrat timp de şapte săptămâni.

„Atelierul Micul electrician” este un proiect finanţat de YouthBank. Programul YouthBank este implementat în Făgăraş de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului iar la nivel de rețea este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.