Povești nescrise și comori ascunse din Țara Făgărașului și Colinele Transilvaniei

Au descoperit „Poveşti nescrise și comori ascunse din Ţara Făgărașului și Colinele Transilvaniei“ de la bătrânii satului, de la preot sau învățător. Este vorba despre liceeni din Clubului Green Impact, Făgăraș, care și-au propus în urmă cu câteva luni să aplice un proiect în cadrul fondului YouthBank. Alături de alte 11 proiecte declarate câștigătoare, „Povești nescrise și comori ascunse din Țara Făgărașului și Colinele Transilvaniei“ a primit finanțare de 1800 de lei.

Astăzi la Fundația Negru Vodă, elevii și-au prezentat munca realizată în cadrul proiectului și mai exact materialele de promovare, fotografii cu localități din Țara Făgărașului.

„E un proiect extraordinar pentru că scormonește după niște resurse pe care noi am uitat de multe ori și îi mobilizează pe copii să se întoarcă în zonele lor natale, în satul în care s-au născut, majoritatea copiilor sunt din mediul rural, și să caute, să scormonească după comori de patrimoniu cultural și natural iar obiectivul este să-i legăm pe copii de zonele lor natale astfel încât să devină oameni care se implică în comunitățile lor“, ne-a spus  Natalia Corlean, de la Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu“.

„Bucium, satul cu mesteceni și ateliere“, „Comăna de jos și Valea Comorilor“, „Șinca Nouă- tradiție, credință și patriotism“, „Voivodenii Mari, satul vechi voievodal“, „Țara Făgărașului și capital ei“ sunt doar câteva din titlurile materialelor de promovarea realizate de elevi.

Este un proiect de care suntem foarte mândri pentru că aparține în întregime tinerilor, asta  e și ideea ca ei prin experiențe să se dezvolte. Nu este atât de important momentul final, ci drumul pe care ei l-au parcurs până în acest moment. Clubul Green Impact urmărește exact acest obiectiv și anume dezvoltarea tinerilor prin experiențe concrete de viață care să-i ajute să dobândească aptitudini și competențe pe care altfel nu le-ar putea avea. De aceea i-am lăsat cât de mult se poate singuri să se descurce, noi doar i-au coordonat, i-am sprijinit când au avut nevoie și este o mare bucurie să vedem că au reușit să ducă la bun sfârșit acest proiect care își propune să promoveze valorile de patrimoniu cultural din Țara Făgărașului“, ne-a spus Codrina Anghel, președ. Fundației Culturale Negru Vodă.

Materialele de promovarea realizate de copii vor ajunge la centrele de informare turistică, dar și la primăriile localităților de care aparțin.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.