Peste 700 de bicicliști, peste 250 de donatori și 68.000 lei pentru cauze din comunitate, la Bikeathon Țara Făgărașului

Sâmbătă 10 iunie 2017, s-a desfășurat evenimentul sportiv caritabil Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a IV-a. Este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Proiectul Sportiv este cofinanțat de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Municipiului Făgăraș.
În tradiția Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume,  sunt combinate bucuria de a pedala cu bucuria de a dărui.
Prin intermediul Bikeathon Țara Făgărașului, Fundația Comuntară Țara Făgărașului își propune să susțină spiritul de inițiativă al comunității – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Țara Făgărașului. Astfel este pusă la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care să  fie sprijinite atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale.„Primul meu Bikeathon. 10 km împliniți cu rost.  Angajament pentru la anu’: cursa de 40+. Felicitări  echipei Fundației Comunitare Țara Făgărașului  pentru Bikeathon Țara Făgărașului – un eveniment plin de viață, bucurie și spirit comunitar, care a adus împreună sute de oameni pentru cauze faine. Drag și spor la finanțat toate proiectele înscrise”, a spus Ruxandra Sasu RAF – Senior Program Officer – Societate Civilă și FilantropieEvenimentul a adus laolaltă bicicliști, donatori, ONG-uri, companii, angajații acestora, reprezentanți media, grupuri de inițiativă, copii, tineri, familii, instituții administrative și autorități publice pentru a susține cele 12 proiecte înscrise anul acesta la Bikeathon 2017.

O primă participare la Bikeathon foarte plăcută! Atâtea cauze frumoase și importante pentru Țara Făgărașului! Sunt mândră de toți bicicliștii mici și mari, care au ales să “Pedaleze pentru verde”, susținând astfel proiectul nostru de reîmpădurire a zonelor tăiate abuziv în ultimii 10 ani, în Făgăraș, Iezer Păpușa și Leaota. Mulțumim, de asemenea, susținătorilor, care au donat pentru puieți și organizatorilor! Nu uitați că noi toți depindem de existența pădurilor!” , a spus Angela Pop – Comunication Director , Fundația Conservation Carpathia

 

Sâmbătă 10 iunie, într-o atmosferă incendiară, complice fiind și vremea bună, 709 bicicliști s-au prezentat la startul competiției. Cel mai tânăr participant are 3 ani, iar cel mai în vârstă 69 ani. Ei au pedalat CU ROST pentru Țara Făgărașului pe cele patru trasee puse la dispoziție de organizatori Cursa Populară (10 km), Cursa Scurtă (22 km), Cursa Lungă (46 km) sau la cele trei curse în jurul Cetății Făgărașului dedicate copiilor.
„Mulțumim bicicliștilor, celor peste 250 de susținători care au ales să doneze cauzelor pentru care aceștia pedalează. Mulțumim companiilor care s-au implicat în mod activ, prin mobilizarea de echipe de bicicliști din rândul angajaților și pentru susținerea proiectele preferate. S-au strâns până în acest moment promisiuni de plată în valoare de de 68.000 lei. Proiectele pot fi susținute în continuare prin donații on-line până în data de 30 iunie pe site-ul www.bikeathon.fundatiactf.ro . Mulțumim celor 130 de voluntari care ne-au fost alături, pentru disponibilitatea și efortul depus pentru buna desfășurare a competiției. Responsabil cu asigurarea zâmbetelor și a bunei dispoziții a fost Mr. Nicu edu-tainer, MC al evenimentului, căruia îi mulțumim pentru sprijinul acordat si profesionalismul de care a dat dovadă. Să ne revedem cu bine la Bikeathon 2018!“, spun reprezentanții Fundației Comunitare Țara Făgărașului.Fundația Comunitară Țara Făgărașului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, cu sediul in Făgăraș. Misiunea ei este de a inspira si susține inițiative locale, de a mobiliza resurse și aduce împreună oameni si organizații care să aibă dorința și capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunități generoase, responsabile, solidare și încrezătoare în propriul lor viitor.
Fundația Comunitară Țara Făgărașului face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Făgăraș, Salco Serv Făgăraș și Muzeul Țării Făgărașului Valeriu Literat .
Sponsori: Upruc CTR SA, Expert Cleaning, Isoplus Special, Computer Shop, Generali, Sibila Trading, Fifth Avenue.
Susținători: Mândra Chic, Casa Terra, SportAur înot&fitness, Dr. Keseru Annamaria, Universul Copiilor, Cadouri, Shock Line, Editura Agathon, Kreaton Media, Mr. Nicu edu-tainer, Valencia Trading, Style Advertising, Florăria Rozelor, Poiana Izvorului, Aerobic-Fitness Universo, Gentelsmen, JTTI,  AVE- Asociatia pentru Valorizarea Educatiei.
Parteneri Media: Radio Tanănana, Agerpres, Bună ziua Făgăraș, Făgăraș Expres, Făgărașul Tău, Făgăraș TV, Radio Star Fm Făgăraș, Sport Total Fm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.