Au descoperit „magia științei“

Circuitul electric simplu“, „Casa de marcat“, „Morișca electrică“, „Soneria muzicală“, „Cartoful magic“ sunt doar câteva din proiectele realizate de elevii claselor a III-a și a IV-a de la Școala numărul 1, ajutați și de colegii mai mari. Totul în cadrul proiectului „Magia Științei“ finanțat prin fondul Științescu al Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

 Astăzi, elevii au prezentat colegilor și invitaților ceea ce au descoperit și au realizat în cadrul acestui proiect.

Proiectul a avut trei secțiuni. Este vorba despre „Aeromodele“, secțiune ce presupune confecționarea unor aeromodele din lemn de Balsa. De asemenea o a doua secțiune a fost „Efectele curentului electric“, iar cea de-a treia „Spectacolul științei“.

„Astăzi este încheierea proiectului „Magia științei“ în cadrul Fondului Științescu Țara Făgărașului, finanțat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Este un proiect care s-a derulat de la începutul anului calendaristic. Am beneficiat de o finanțare de 12.000 lei, o sumă deosebită pentru activitatea noastră și copiii sunt entuziasmați de activitățile din cadrul proiectului. Avem activitatea împărțită în trei sectoare: într-un spațiu și-au făcut tot felul de montaje și în celelalte două spații avem activități din cadrul proiectului demonstrative, cu experimente realizate de elevi“, ne-a spus Vasile Joantă, profesor de Fizică la Școala Gimnazială nr. 1.

Aceste ateliere au avut ca scop implicarea elevilor în realizarea de lucrări practice, în vederea dezvoltării spiritului de observare, investigare și a interesului pentru cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.