Ateliere de creație la porțile Cetății Făgăraș

Pe lângă curățenie, protejarea naturii prin colectarea selectivă a deșeurilor este un deziderat al societății Salco Serv. Tocmai de aceea, societatea împreună cu câțiva parteneri a lansat o nouă campanie de conștientizare intitulată „Curățenia e a noastră, a tuturor“. Grupul țintă a acestei campanii este cel al micilor făgărășeni. Așadar, în cadrul a două activități desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, copiii din municipiu au aflat informații despre cât este de important să colectăm gunoiul selectiv, dar și cât este de important să păstrăm orașul curat.

Vineri, 9 iunie, în fața Cetății Făgăraș a avut loc cea de-a doua acțiune din cadrul campaniei. Zeci de copii au participat la atelierele de pictură pe hârtie, sticlă sau tricouri, au desenat pe asfalt sau au realizat costume din materiale reciclabile.

„Toate aceste opere realizate de tinerii noștri vor alcătui o expoziție de vară în cadrul Cetății Făgăraș. Lucrările deosebite vor intra, cu siguranță, în arhiva muzeului“, spun reprezentanții Salco Serv.

Voluntarii campaniei, copii din cadrul Asociației Tur Alpin, au împărțit baloane, au înălțat zmeie sau au lipit celor prezenți tatuaje cu însemnele campaniei. Fetele îmbrăcate în costume medievale au informat făgărășenii, dar și turiștii veniți la cetate, despre importanța colectării selective.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.