S-au jucat și au învățat!

„Curățenia e a noastră, a tuturor“ este noua campanie organizată de Salco Serv de conștientizare și educarea a populației privind beneficiile reciclării selective și implicarea comunității în acțiuni de ecologizare. Și pentru că educația începe din copilărie, acțiunile sunt dedicate în special copiilor și tinerilor din Făgăraș.

Zeci de copii au luat parte ieri la prima acțiune organizată de Salco Serv din cadrul campaniei de vară. Deși inițial, evenimentul era programat în centrul orașului, din cauza vremii nefavorabile, copiii s-au strâns la Colegiul Național „Radu negru“. Acolo, micuții au realizat fel de fel de desene așa cum văd ei tema campaniei „Curățenia e a noastră, a tuturor“.

Avem o nouă campanie de conștientizare și am început de astăzi cu desenele pe hârtie pentru că inițial proiectul era să facem desene pe asfalt, dar din cauza vremii ne-am adaptat și noi și am intrat în această sală de clasă și încercăm să scoatem cele mai bune desene pentru conștientizarea colectării selective“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

 

„Am venit la invitația Salco Serv Făgăraș, în parteneriat cu Primăria la a doua campanie cu tema „Curățenia e a noastră, a tuturor“, am venit cu un număr de 10 copii. Nu este pentru prima dată când participăm la acțiunile societății. Am participat și la prima ediție și venim cu drag de câte ori suntem invitați“, ne-a spus Liliana Renciu, profesor psihopedagog la CSI Făgăraș.

 

Alături de copii au fost și voluntarii de la Tur Alpin, voluntari care i-au ajutat pe micuți în misiunea lor. De asemenea, aceștia le-au  lipit pe piele tatuaje frumoase, dar temporare cu însemnele campaniei de vară.

„Suntem Tur Activ, partenerii Salco Serv în acțiunea „Curățenia e a noastră, a tuturor“ unde sperăm ca toți copiii din oraș să poată să dea un exemplu pozitiv celorlalte persoane. Avem un număr de 30 de voluntari Tur Alpin care vin în ajutorarea celor care au venit să coloreze, să deseneze“, ne-a spus Maria Popa, președ. Tur Alpin

Sfârșitul activității a fost marcat de „Capra cu trei iezi”, într-o versiune nouă, a teatrului de păpuși.

Iar acțiunile din cadrul campaniei continuă și astăzi. Ziua de 9 iunie, denumită și „Creație la Cetate” va avea ca punct de întâlnire și desfășurare, începând cu ora 15.00, parcarea Cetății Făgăraș. Copiii își vor  putea arăta măiestria în confecționarea de vestimentații din materiale reciclabile, dar și prin participarea la atelierele de creație de pictură pe tricouri și pictură pe sticlă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.