Crosul de la Recea a adunat peste 360 de participanți

A devenit deja tradiție și pentru al șaptelea an consecutiv, la Recea s-a organizat crosul memorial „Ion Gavrilă Ogoranu“. Ulițele satului, dar și drumul până la Mănăstirea Berivoi au devenit pentru câteva ore piste pentru cei peste 360 de concurenți. Startul crosului s-a dat în jurul orei 9.00. Cei mai mici participanți au plecat din fața Căminului Cultural și au avut curse de 1 și 2 km, prin sat, iar cei mai mari de la Mănăstirea Berivoi și au avut o cursă de 6 kilometri.

 

„A fost foarte bine, vremea a fost frumoasă, propice alergatului. Este un cros frumos, într-un peisaj frumos. Vin de patru ani aici și felicit pe domnul profesor Nelu Avram pentru această extraordinară inițiativă, iată a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Am un motiv  în plus să alerg la acest cros pentru că Ion Gavrilă Ogoranu a fost foarte bun prieten cu tatăl meu. Întotdeauna îmi aduc aminte și de ei, de băieții care au alergat în munți, hăituiți ei, și cât mă vor mai ține puterile voi mai veni“, ne-a spus Mihai Maga.

 

„A fost extraordinar, de la an la an lucrurile merg din mai bine în mai bine. Felicit încă o dată pe profesorul Avram și sperăm să ajungem cel puțin la ediția 30  și să pot participa și eu încă o dată și atunci“, ne-a spus Bogdan Ungureanu.

 

 

 

„A fost foarte greu să alerg 6 kilometri și nu mai pot, mă dor picioarele. Am 13 ani, nu am mai alergat niciodată așa mult“, ne-a spus Alexandru Vijoli.

 

 

 

 

 

Eu am fost la cros de mică, de când eram la școală, eram cea mai bună. Nu i-a venit să creadă băiatului meu și am participat numai o dată în Făgăraș și acum a doua oară aici. Nu o să mai ratez niciun an. Am 50 de ani și locuiesc în Recea“, ne-a spus Ioana Iosu.

 

 

 

„E foarte important acest cros și mulțumim domnului profesor Avram și nu numai, pentru că face asta an de an și ne permite să ne verificăm la vârsta noastră cât mai putem și ce mai putem. E foarte bine și pentru copii, e o pregătire. Eu ,imediat fac 60 de ani“, ne-a spus Nuți Vlad.

 

 

 

„Încheiem cea de-a șaptea ediție, sunt bucuros că vremea a ținut cu noi. Aseară aveam pe listele de concurs 326 de participanți, astăzi la categoriile de adulți vom vedea după finalizare, cred că sunt peste 360 de participanți. Cel mai mic are 3 ani și avem categoriile 60 ani plus. Au participat concurenți din tot județul și avem și participanți din județul Prahova, au venit de la Azuga. Fiecare categorie de concurs este premiată, locurile 1,2,3 cu diplome și medalii și profesorii însoțitori primesc câte un tricou și diplomele care sunt cu valoare pentru că acest eveniment este singurul eveniment înscris în județul Brașov, pe secțiunea sportivă în calendarul activităților extrașcolare și e la nivel interjudețean. Anul viitor sperăm să devină național“, ne-a declarat prof. Nelu Avram, organizatorul evenimentului.

La finalul competiției, ocupanții locurilor 1,2,3 pentru fiecare categorie de vârstă, au fost premiați.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.