Copiii, așteptați astăzi în centrul orașului

„Curățenia e a noastră, a tuturor“ este noua campanie organizată de Salco Serv de conștientizare și educarea a populației privind beneficiile reciclării selective și implicarea comunității în acțiuni de ecologizare. Și pentru că educația începe din copilărie, acțiunile vor fi dedicate în special copiilor și tinerilor din Făgăraș. Lansarea campaniei cuprinde trei evenimente care vor avea loc în perioada 8-10 iunie.

Astfel, ziua de joi, 8 iunie este dedicată jocurilor de copii.  Micuți cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani vor desena cu creta colorată, începând cu ora 15.00, pe asfaltul aleilor „Parculetului Central” din fata Primăriei Făgăraș, pe tema „Curațenia E a Noastră a Tuturor, Ecologie și Colectare Selectivă”.

Cei mai mari, de până în 14 ani, vor înălța zmeie, și tuturor, reprezentații Salco Serv le vor lipi pe piele tatuaje frumoase, dar temporare cu însemnele campaniei de vară.

Sfârșitul acestei zile va fi marcat de „Capra cu trei iezi”, într-o versiune nouă, a teatrului de păpuși, montat în spațiul părculețului. Nelipsitele baloane vor colora cu siguranță văzduhul, dar și privirile fiecărui trecător.

Ziua de 9 iunie, denumită și „Creație la Cetate” va avea ca punct de întâlnire și desfășurare, începând cu ora 15.00, parcarea Cetatii Fagaras .

„Curățenia e a noastră a tuturor, ecologie și colectare selectivă”, rămâne tema cu care adolescenții își vor arăta măiestria în confecționarea de vestimentații din materiale reciclabile, dar și prin participarea la atelierele de creație de pictură pe tricouri și pictură pe sticlă.

Toate aceste opere create „ad-hoc” vor alcatui o expozitie de vară, în cadrul cetății orașului nostru.

„În ziua de 10 iunie pedalăm pentru verde în cadrul Evenimentului „Bikeathon”. Ne bucură nespus că putem să susținem o cauză în care credem, de aceea ne-am înscris propria echipa SALCO. Totodată, voluntarii noștri au ecologizat traseele „Bikeathonului” oferind un plus de atenție și informare participanților asupra importanței și implicării directe în protejarea mediului înconjurător“, a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.