ARIPI- expoziție interactivă despre istoria aviației

Casa Municipală de Cultură Făgăraș găzduiește în perioada 8 iunie-14 iulie expoziția „Aripi“, expoziție interactivă despre istoria aviației.  Astăzi a avut loc vernisajul expoziției din cadrul proiectului cultural ARIPI”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2017.
 
Evenimentul a fost urmat de o conferință susținută de domnul ing. dipl. Tomescu Traian președintele Asociației Generale a Inginerilor din România – Sucursala Brașov, care a vorbit despre importanța aviației române în Primul Război Mondial.
 
Proiectul este implementat de Muzeul ”Casa Mureșenilor” Brașov, în perioada 23 ianuarie-8 noiembrie 2017, în parteneriat cu S.C. Expoziții Călătoare S.R.L-D, Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Brașov, Casa Municipală de Cultură Făgăraș și Școala Gimnazială Cristian.
 
Scopul proiectului este atragerea publicului tânăr către valori culturale prin intermediul unei expoziții interactive.  
 
Expoziția abordează istoria aviației, este adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani și familiilor acestora și cuprinde 8 teme relevante: înțelegerea fenomenelor care se petrec în aer; înțelegerea fenomenului de planare și de mișcare în aer; primele încercări de a crea un aparat de zbor, în perioada antică; studii și realizări în domeniul zborului ale lui Leonardo da Vinci; aviația românească și Primul Război Mondial; experiențe personale în două dintre cele mai vechi aparate de zbor (gyrocopter si rogallo); zborul în spațiul cosmic; ateliere interactive.
 
Expoziția va putea fi vizitată la Casa Municipală de Cultură Făgăraș în perioada 8 iunie-14 iulie 2017, urmând să fie expusă ulterior la Muzeul Casa Mureșenilor Brașov și apoi la Școala Gimnazială Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.