Accident la telecabinele de la Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. Mai multe persoane, rănite

foto: ISU Sibiu

Echipaje ale SMURD Sibiu împreună cu Serviciul Județean de Ambulanță, Salvamont Sibiu și Jandarmeria montană au acționat, în sistem integrat, pentru acordarea asistenței medicale de urgență mai multor persoane, rănite ușor, în urma unui incident la telecabinele Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, acțiunile desfășurându-se sub conducerea președintelui comitetului judetean pentru situații de urgență al județului Sibiu, prefectul Lucian Radu. Din primele informații oficiale, se pare că cele două telecabine nu au putut opri la timp, iar pasagerii s-au lovit de pereții telecabinelor, când au ajuns la finalul curselor.

Echipajele medicale au acordat îngrijiri medicale de urgență unui număr de patru persoane, care se aflau la telecabina de la Balea Cascadă și altor două persoane aflate la telecabina de la Bâlea Lac. Dintre cele patru, aflate la Bâlea Cascadă, un copil avea suspiciune de fractură nazală, două femei prezentau dureri lombare și de membre și un barbat avea o fractură deschisă la un membru inferior.

Pentru acordarea asistenței medicale de urgență în timp util celor două persoane, rănite ușor, care se aflau la telecabina de la Balea Lac, a fost solicitat un elicopter SMURD. Echipajul elicopterului SMURD a preluat o femeie, ce prezenta dureri la membre, pe care a transportat-o la spitalul din municipiul Sibiu. Cealaltă persoană, un bărbat, a fost coborâtă de la Balea Lac de către echipele de intervenție și preluată de către echipajul SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale și a transportat-o la spital, având suspiciune de fractură la unul dintre brațe.

Alte 32 de persoane, care se aflau la Bâlea Lac, au fost conduse de către echipele de intervenție și transportate la Bâlea Cascadă, în condiții de siguranță.
În total, șase persoane au fost transportate la spital de către echipajele SMURD și SAJ, dar și de către elicopterul SMURD.
Pentru conducerea și coordonarea acțiunilor de intervenție, la locul evenimentului s-au aflat prefectul județului Sibiu și inspectorul șef al ISU Sibiu, luând toate măsurile necesare pentru asigurarea asistenței medicale de urgență în timp optim.

sursa: ISU Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.