Peste 300 de cicliști au luat startul de la porțile Cetății Făgăraș

Peste 300 de cicliști din toată țara și chiar din afara granițelor au luat astăzi startul din fața Cetății Făgăraș la competiția Bike&Like – Turul ciclist al Bisericilor Fortificate din Tara Fagarasului/Colinele Transilvaniei.

„Sunt din Buzău și particip pentru prima dată la această competiției, aici la Făgăraș. Se putea să fie și mai bine, însă din cauza vremii au fost nevoiți să mai scurteze din traseu.  Ne antrenăm de fiecare dată când venim la un concurs ca acesta“, ne-a spus Ionuț, zis Puiu.

„E ceva frumos, o experiență frumoasă. Am mai participat acum doi ani și mi-a plăcut mult și am mai venit încă o dată“, ne-a mai spus un alt ciclist.

Și pentru că întâlnirea și startul au fost la porțile Cetății Făgărașului, cicliștii au avut parte de o primire așa cum se cuvine. Garda Cetății Făgăraș și-a prezentat onorul spre încântarea tuturor participanților.

Bike&Like e un eveniment unic, pentru ca în fiecare an parcurge alte locuri, așadar fiecare editie se organizează doar o dată în zona respectivă. Bike&Like a parcurs împrejurimile Sibiului in editia 1 din 2014, Mediasul si minunatele sale cetati medievale prea putin explorate turistic in editia 2 din 2015, iar in 2016, in editia a 3-a, am vizitat Tara Barsei, cu cartierul general in Codlea. In 2017, turul Bike&Like a ajuns în Tara Fagarasului/Colinele Transilvaniei.

„Peste 300 de participanți, a patra ediție Bike&Like, turul ciclist al bisericilor fortificate din Transilvania, astăzi și mâine Țara Făgărașului. În fiecare an, ne mutăm din locație în locație și descoperim ale zone frumoase ale României. Vremea este interesantă care  însă ne-a obligat să renunțăm la o parte din traseu off- road și să facem doar traseu de șosea relativ fără noroi, dar  oamenii sunt entuziasmați, au pornit pe traseu și sperăm să fie totul ok astăzi“, ne-a spus Mihai Preda, președintele Asociației No Stress.

Finishul primei etape este la Biserica Fortificata Barcut, unde va avea loc evenimentului “Ziua Portilor Deschise” si un miniconcert de orga. Dupa refacerea fortelor cu “tocana de Barcut”, participantii se indreapta catre Biserica Fortificata Selistat, unde vor vizita cetatea si vor participa la lansarea aplicatiei audio si a Eco-trail-ului de la Selistat.

Etapa a doua este Selistat – Cetatea Fagarasului, unde participantii sunt intampinati de aerul medieval al cetatii, sustinut si de un superb concert de muzica medievală.

În a doua zi de concurs, startul se va da tot din Cetatea Fagarasului pentru etapa a treia, pana la Biserica Fortificata Cincsor, unde participantii vor fi intampinati cu “Placinta de Cincsor”, la deschiderea Expozitiei “”Europa se schimba: 500 de ani de la Reforma in Transilvania”. Vor audia apoi un concert de orga de aproximativ 30 minute si apoi urmeaza etapa a patra, inapoi catre Cetatea Fagarasului. Dupa vizitarea expozitiei „Tara Fagarasului – Biserici sasesti”, va avea loc Festivitatea de Premiere a competitiei Bike&Like – Tara Fagarasului/Colinele Transilvaniei, respectiv incheierea acestui frumos eveniment sportiv, turistic si cultural.

Evenimentul este organizat de Asociatia “No Stress” , în parteneriat cu Primăria Făgăraș, asociația „Descoperă Sufletul Transilvaniei și Colinele Transilvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.