Elevii de la Șenchea, primii la mai multe concursuri locale și județene

 

Elevii Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ au făcut cinste școlii, dar și dascălilor care i-au pregătit. Aceștia au participat la mai multe competiții și olimpiade de unde s-au întors victorioși. În acest fel, ei demonstrează încă o dată că fac totul cu pasiune, dar și cu muncă susținută în echipă.

Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ a obținut mai multe diplome la concursurile care s-au desfășurat în ultima perioadă. Elevii școlii sunt foarte mândri pentru că cele mai multe sunt de locul întâi.

„Săptămâna trecută, vineri, școala a organizat concursul „Șenchea, Junior Chef“, a cincea ediție și prima ediție la nivel județean. Au participat școli reprezentative din județ. Am obținut locul întâi și în aceeași zi, printr-o muncă în echipă susținută, elevii noștri însoțiți de profesori, au participat la Victoria, tot la un concurs județean unde au obținut premii foarte bune, multe locuri întâi ceea ce relevă că avem elevi foarte bine pregătiți și profesori la fel“, ne-a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

„Dovada faptului că elevii noștri sunt implicați în foarte multe activități, concursuri și olimpiade organizate atât la nivel local, județean și național, stau rezultatele obținute de aceștia. Astfel la Concursul Județean „Tehnologii vechi și noi“ , organizat la Colegiul Tehnic „Dr. Alexandru Bărbat“ din Victoria, elevii noștri au obținut locul întâi la secțiunea lucrător hotelier, bucătar, technician în activități economice, dar și o mențiune la secțiunea mecanic. O altă reușită a elevilor noștri, dar și a profesorilor coordonatori este premiul întâi obținut la faza județeană a Olimpiadei Interdisciplinare de Tehnologii, la specializarea Tehnician în activități economice, premiul trei la aceeași specializare, la aceeași olimpiadă, dar și calificarea la faza națională“, ne-a spus Laura Pop, directoarea adjunctă a liceului.

Profesorii lor coordonatori sunt mândri de rezultatele elevilor, mai ales că la concursurile la care au participat au înfruntat elevi de la toate școlile de profil din județ.

„Avem prezenți elevii de la toate nivelele  a IX-a – a XII-a, inclusiv elevii de la școala profesională care au participat la concursurile județene, naționale,  de la profilele: technician în activități economice din cls .a IX-a până la cls. a XII-a, plus la concursul județean  „Tehnologii vechi și noi“ care a avut loc la Victoria și o parte dintre copiii care au participat la concursul județean Junior Chef și vreau să vă spun că majoritatea sunt ocupanții locului întâi“, ne-a spus Maria Corșatea, profesor economist la Liceul „Dr. Ioan Șenchea“.

 „Am luat locul întâi și îmi place meseria pe care  am ales-o, îmi place să gătesc și sper că ajung cât mai sus“, ne-a spus Mihaela Comșa.

„Concursul de la Victoria a constat în două probe: o probă bazată pe întrebări și cealaltă, pe prezentarea unei firme de exercițiu realizată de către liceul nostru. A fost chiar ușor și am luat locul întâi. Îmi place acest profil, de aceea l-am și ales. De asemenea o dată cu terminarea liceului și absolvirea unor cursuri pot deveni un întreprinzător unic sau să urmez o facultate în domeniu“, ne-a spus Robert Vereștiuc din clasa  IX-a  de la contabilitate.

Și calificarea unor elevi la faza națională a Olimpiadei Interdisciplinare, constituie un motiv de mândrie pentru dascălii școlii

„Am obținut locul întâi la Olimpiada Interdisciplinară pe Servicii, profil Economic, faza pe județ după care am participat la faza națională care a avut loc la Galați“, ne-a spus Mihaela Tănase, clasa a XI-a la profil economic.

„Am ales acest profil pentru că pe piața muncii este o cerere foarte mare pentru această meserie. Specializarea profilului este de tehnician în activități economice. Eu aș dori să devin contabil expert, urmând cursurile la Științe Economice“, ne-a spus Marco Șelaru din clasa a XII-a B.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.