Căutare de comori la Veneția de Jos. Video

 

Mai mulți copii și tineri din satul Veneția de Jos, înscriși în programele „Centrului Cultural Ioan Cavaler de Pușcariu”, susținuți de membri activi ai comunității, organizează o căutare de comori în satul natal pentru a-și valorifica patrimoniul cultural moștenit de la înaintașii lor.

Motivul pentru care este organizată această căutare de comori este acela de a le arăta tinerilor pasionați de cultură și de descoperirea de lucruri noi și interesante patrimoniul prea puțin cunoscut din răsăritul Țării Făgărașului. Această valorificare culturală are la bază jocul ca modalitate de cunoaștere, dar promovează și relația copiilor cu părinții lor, pentru că vor avea posibilitatea petrecerii „zilei copilului” împreună și pentru ceva educativ, deopotrivă pentru copil, cât și pentru părinte.

„Joi, 1 iunie, între orele 10.00-13.00, un număr de 40 de copii împărțiți în opt echipe vor avea de parcurs trasee diferite pe străzile din satul Veneția de Jos. Cei care vor parcurge cel mai bine traseul, care vor colecta toate indiciile și care vor respecta regulamentul, dar vor ajunge și primii la comoară, vor fi recompensați cu premii, dar și cu o bogată cunoaștere a patrimoniului venețean”, a spus prof. Petruța Socaciu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Organizatorii transmit și faptul că participanții trebuie să aibă între 13 și 17 ani (clasele VII-X) și să să înscrie prin email la petrasuciu@yahoo.com sau la telefon 0762/782820.

„Rural treasure Hunting” este un proiect finanţat de YouthBank. Programul YouthBank este implementat de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, iar la nivel de rețea este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Echipa de implementare a jocului este formată din elevii Gabriela Cornea, Krisztina Balasz, Diana Cozac, Sebastiana Gafton, AnnaMaria Dragomir. Voluntarii evenimentului sunt  elevele Georgiana Popeneciu, Daria Popeneciu, Dragoș Stoica și Radu Joantă, precum și adulți din comunitate și membri ai Centrului Ioan Cavaler de Pușcariu.

Proiectul este susținut la nivel local de Parohia Ortodoxă Veneția de Jos și Primăria și Consiliul Local Părău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.