Curățenia e a noastră, a tuturor!

 

„Curățenia e a noastră, a tuturor“ este o nouă campanie organizată  de Salco Serv de conștientizare și educarea a populatiei privind beneficiile reciclării selective și implicarea comunitații în actiuni de ecologizare. Și pentru că educația începe din  copilărie, acțiunile vor fi dedicate în special copiilor și tinerilor din Făgăraș. Lansarea campaniei cuprinde trei evenimente care vor avea loc în perioada 8-10 iunie.

Prima campanie inițiată  anul acesta de Salco Serv, intitulată „Un nou început“ se apropie de final. Pe lângă evenimentele în care oamenii au primit informații despre beneficiile colectării selective, voluntari din Făgăraș au ecologizat mai multe zone din municipiu și împrejurimi.

Campania de primăvară este pe final. Lunile martie, aprilie și mai ne-au adus și obiective împlinite, dar și teme ce vor putea fi soluționate în perioada următoare. Campania de informare a cetățenilor Făgărașului s-a îmbunătățit și cu ideea Consiliului Local de a implica pensionarii urbei în activități de voluntariat și implementarea diverselor acțiuni în ceea ce privește protejarea mediului, în special, reciclarea și colectarea selectivă. Actiunile de strangere, transport si depozitare a deseurilor menajere si de reciclat s-au desfasurat  in continuare pe malurile Oltului, cu echipe tinere de voluntari sub emblema proaspetei Asociatii „TurAlpin”-Fagaras. Intr-un alt plan de ecologizare a fost inclus si drumul de aproximativ 8Km dintre oras si Manastirea de la Făget-Boholț“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Salco Serv.

Peste puțin timp se dă startul celei de-a doua campanii având același scop: informarea și conștienrtizarea făgărășenilor asupra beneficiilor colectării selective și protejării mediului înconjurător. Campania se numește „Curățenia e a noastră, a tuturor“, iar reprezentanții Salco Serv au pregătit trei evenimente deosebite pentru copii și tineri cu ocazia lansării.

Da, într-adevar, toti contribuim la un mediu curat și sănătos, chiar dacă suntem turisti sau localnici: „Bucurosi de oaspeti”. Acest slogan il folosim vara aceasta pentru a constientiza raspunderea pe care fiecare dintre noi o are. Graficul evenimentelor dedicate lansarii Campaniei „Curatenia E a Noastra a Tuturor” este structurat  pe zile in functie de varsta participanitilor si obiectivele de atins. “, se mai arată în comunicat.

Astfel, ziua de 8 iunie este dedicată jocurilor de copii.  Micuți cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani vor desena cu creta colorată, începând cu ora 15.00, pe asfaltul aleilor „Parculetului Central” din fata Primariei Fagaras, pe tema „Curatenia E a Noastra a Tuturor, Ecologie si Colectare Selectiva”.

Cei mai mari, de până în 14 ani, vor înălța zmee, și tuturor reprezentații Salco Serv le vor lipi pe piele tatuaje frumoase, dar temporare cu insemnele campaniei de vară.

Sfarsitul acestei zile va fi marcat de „Capra cu trei iezi”, intr-o versiune noua, a teatrului de papusi, montat in spatiul parculetului. Nelipsitele baloane vor colora cu siguranta vazduhul, dar si privirile fiecarui trecator.

Ziua de 9 Iunie: denumita si „Creatie la Cetate” va avea ca punct de intalnire si desfasurare, incepand cu ora 15.00, parcarea Cetatii Fagaras (Muzeul Tarii Fagarasului „Valer Literat”).

„Curatenia E a Noastra a Tuturor, Ecologie si Colectare Selectiva”, rămane tema cu care adolescentii isi vor arata maiestria in confectionarea de vestimentatii din materiale reciclabile, dar si prin participarea la atelierele de creatie de pictura pe tricouri si pictura pe sticla.

Toate aceste opere create „ad-hoc” vor alcatui o expozitie de vara in cadrul cetatii orasului nostru. Asa, sa poata fi privita de toti turistii ce ne viziteaza!

„În ziua de 10 iunie pedalam pentru verde in cadrul Evenimentului „Bikeathon”. Ne bucura nespus ca putem sa sustinem o cauza in care credem, de aceea ne-am inscris propria echipa SALCO (angajati si copiii acestora). Totodata, voluntarii nostrii vor ecologiza traseele „Bikeathonului” oferind un plus de atentie si informare participantilor asupra importantei si implicarii directe in protejarea mediului inconjurator.“, se mai arată în comunicat.

Toate aceste zile vor fi pregatite la sfarsitul lunii mai, cu un plus de actiune impreuna cu Asociatia Montana „TurAlpin”-Fagaras. Voluntarii vor curata spatiile de desfasurare a activitatilor (8, 9 iunie) si vor ecologiza traseele pe care se vor desfasura concursurile de sambata, 10 iunie.

„Ne dorim, atat pe termen lung si mediu, cat si pe termen scurt, sa atragem un numar cat mai mare de voluntari care sa participe direct la evenimente si proiecte interactive. Totodata, vrem sa dezvoltam simtul civic atât al fagaraseanului cat si al vecinilor nostri, pentru o colectare selectiva a deseurilor, prin informare si educare gratuita, dar si prin premiere si distribuire de materiale si produse necesare activității de intretinere a curateniei private, dar si publice“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.