Turismul în Munții Făgărașului în context național și european

În data de 19 mai 2017, începând de la ora 11, în Cetatea Făgărașului va avea loc conferința ”Turismul în Munții Făgărașului în context național și european”, organizată de Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor SKV în colaborare cu Primăria Municipiului Făgăraș. Va fi analizată evoluția turismului în Munții Făgărașului începând de la 1880 și până astăzi, împreună cu infrastructura aferentă și vor fi schițate soluții pentru dezvoltare durabilă în viitor.

Expunerea beneficiază de o documentare istorică de excepție, de informații recente, culese în timpul  expediției ”Via Carpatica” pe crestele Carpaților din Serbia până în Austria cât și de expertiza oferită prin proiectul ”Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță” proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene la Uniunea Europeană extinsă, proiect realizat de Asociația SKV în parteneriat cu Asociația Schweizer Wanderwege.

Conferința va cuprinde și prelegeri despre Convenția Carpatică, destinațiile de eco-turism, zonele protejate, valorificarea potențialului de drumeție din zona Colinelor Transilvanei și soluțiile de finanțare disponibile pentru aceste domenii.

La conferință sunt invitați agenți de turism din zonă, persoane responsabile pe linie de turism din administrația centrală, a județelor Brașov, Sibiu și locală, persoane din conducerea Jandarmeriei Montane și Salvamont, membrii asociațiilor montane și de drumeție.

Cu această ocazie in Cetate va fi organizată și o expoziție de fotografii SKV vechi de peste 100 de ani cu peisaje montane din Carpați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.