„Donează sânge, salvează o viaţă!” Centrul mobil de donare, la sediul Protopopiatului din Făgăraș

Ştiai că sângele pe care îl donezi poate salva până la trei persoane şi în România este acoperită doar 60% din nevoia de sânge? Făgărășenii pot salva și ei vieți donând sânge mâine, 16 mai, între orele 9.00-12.30, la sediul Protopopiatului Făgăraș din strada Andrei Mureșanu, nr. 2.

„Campania <<Donează sânge, salvează o viaţă!>> vine în sprijinul persoanelor bolnave aflate în spitalele din țară. Este o acțiune binecuvântată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, prin care încercăm să arătăm că ne pasă de cei aflați în spitale. Este un semn văzut al dragostei față de ei”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

Campania se desfăşoară la nivel naţional la iniţiativa Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul unui parteneriat încheiat între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii. La nivel local este implementată de Arhiepiscopia Sibiului şi Protopopiatele ortodoxe Făgăraş I şi II, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş, care va fi prezent la Făgăraş cu un centru mobil de donare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.