Făgărășenii care aruncă gunoaiele la întâmplare, identificați și sancționați

foto: Poliția Locală Făgăraș

În fiecare an, voluntarii fac campanii de ecologizare în Făgăraș și împrejurimi. Aceaste acțiuni sunt demne de toată lauda, mai ales că participanții conștientizează importanța protejării mediului înconjurător. Sunt deja cunoscute zonele unde echipele de voluntari  curăță gunoaiele celor lipsiți de simț civic. Malurile Oltului, parcul Regina Maria, strada Livezii, ocolitoarea Făgărașului sunt doar câteva din zone care au devenit depozite ilegale de gunoi. Chiar dacă nu au fost prinși atunci când au aruncat deșeurile din construcții sau cele menajere în alte locuri decât cele amenajate, mai mulți făgărășeni s-au trezit cu amenzi pentru fapta lor. De la începutul anului, 17 persoane au fost identificate și sancționate după ce au aruncat gunoaiele la întâmplare.

„În cursul anului 2017, colegii din cadrul Compartimentului Control au identificat și sancționat un număr de 17 persoane care au depozitat atât gunoi rezultat din construcții, cât și menajer în alte locuri decât cele stabilite. În acest sens, pe raza municipiului au fost identificate mai multe depozite ilegale, respectiv pe varianta ocolitoare spre Beclean, parcul Regina Maria, strada Livezii. Amenda contravențională este stabilită de HCL 27/2009 și este între 300 și 600 de lei cu posibilitatea achitării minimului de 150 de lei. Tototdată, persoanele care au fost identificate și sancționate au fost direcționate spre societatea de salubritate SC Salco Serv pentru a achita contravaloarea ridicării gunoiului abandonat pe domeniu public“, ne-a spus Ioan Binig, directorul adjunct al Poliției Locale Făgăraș.

Pentru deșeurile rezultate în urma lucrărilor de construcție, făgărășenii pot solicita serviciile firmei de salubritate. Angajații Salco Serv vor ridica aceste resturi de construcții contra sumei de 52 lei/mc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.