Sătenii din Hârseni, terorizați de un urs. Din nou a intrat în gospodăria unui localnic

 

foto: libertatea.ro

Un urs le dă de furcă sătenilor din Hârseni. Este a treia oară când intră în gospodăriile aflate la marginea satului și le omoară animalele sau le distruge stupii. Oamenii sunt terorizați și cer ajutorul autorităților. 

După ce toamna trecută, oamenii care locuiesc la marginea satului Hârseni au fost terorizați de un urs care le-a omorât oile sau distrus stupii, acum animalul a dat din nou iama în gospodăria unui localnic care locuiește tot în acea zonă.

Noaptea trecută, pe la ora 2.00, ursul a intrat din nou în gospodăria acestuia și i-a distrus șapte stupi.

„Am auzit câinii lătrând și am zis că o fi un câine de prin sat. Nu mă gândeam că vine din nou ursul. Dacă mă gândeam, poate nu îmi făcea paguba asta. În toamnă mi-a intrat din nou și mi-a stricat trei stupi. Atunci am fost prevăzători pentru că a venit de trei ori, dar nu am dormit deloc mai multe nopți. Am pus și senzor de mișcare cu reflector lângă stupi și când venea lătrau și câinii și mă trezeam imediat. Într-o noapte am pus lanterna pe el, am strigat și a fugit. A fugit și câinele după el. Acum nu m-am gândit că mai vine“, ne-a spus Gheorghe Fătu.

Astfel de atacuri ale ursului s-au înmulțit în ultima perioadă în satele Țării Făgărașului. Vânătorii spun că de vină este înmulțirea urșilor, specie pentru care nu s-a mai dat cotă de vânătoare pentru că este protejată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.