Pregătiri pentru Festivalul Narciselor de la Vad

Se fac deja pregătiri pentru unul din cele mai mari festivaluri din Țara Făgărașului. Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc în acest an în data de 21 mai, în ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. Autoritățile au început pregătirile pentru ca pe scena din pădurea Vadului să poposească zeci de interpreți de muzică populară și ansambluri din Țara Făgărașului.

Ca în fiecare an, la Festivalul Narciselor sunt așteptați mii de localnici din Țara Făgărașului, dar și turiști veniți din alte colțuri ale țării. Și cum nu mai este mult până în ziua festivalului, autoritățile locale au demarat deja pregătirile pentru ca toți cei care ajung în poiană să aibă parte de o zi reușită la cea de XVII-a ediție a evenimentului.

„Ca de obicei în 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, ca să nu întrerupem tradiția și o sărbătoare mare la nivel de Țara Făgărașului, vom organiza Festivalul Narciselor.

În activitățile care se vor desfășura în ziua respectivă o să cooptăm tot ce înseamnă tradiții și cântec popular din Țara Făgărașului. O să contactez artiștii, o să închei contractele cu dumnealor și în funcție de posibilitățile bugetului, atâția o să contactez. Nu vreau să omit pe nimeni din Țara Făgărașului, o să iau legătura cu dumnealor și să facem o sărbătoare a Țării Făgărașului așa cum se cuvine“, a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Poiana este arie protejată de interes naţional, iar culesul frumoaselor narcise este interzis prin lege. Rezervaţia naturală Dumbrava Vadului, cunoscută cel mai adesea sub numele de Poiana Narciselor sau Poiana Vadului, cum îi spun localnicii, este cea mai mare rezervaţie naturală de profil din Europa, întinsă pe o suprafaţă de 400 de hectare.

Creşterea narciselor a fost favorizată în primul rând de solul podzolic cu urme de mlaştină şi umbre slabe ale arborilor. Milioane de narcise înfloresc, în special în luna mai a fiecărui an, în unele locuri depăşind chiar şi 150 de fire pe metru pătrat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.