Atacul urșilor continuă. O vacă sfâșiată în Felmer

foto: libertatea.ro

În ultima perioadă atacurile urșilor s-au înmulțit! Au fost cazuri în Țara Făgărașului când ursul le-a intrat chiar în gospodărie oamenilor și le-a ucis animalele. Ultimul atac a fost zilele trecute la Felmer, iar un localnic a rămas fără vaca de la stână.

Iar exemplele pot continua și cu un atac la Șercăița. Acolo, ursul a distrus în jur de 20 de stupi de albine. Vânătorii spun că principala cauză este înmulțirea urșilor după ce vânătoarea acestei specii a fost oprită. În mod normal, pentru cele șapte fonduri de vânătoare gestionate de AVPS Făgăraș, ministerul aproba o cotă de vânătoare de patru urși într-un an.

foto: facebook

„Tot mereu avem probleme cu urșii care îi deranjează pe ciobanii de la stâni. Vânătoarea la urși este interzisă pentru că e considerată specie protejată. Acum facem toate demersurile la minister pentru a da drumul la vânătoare. De anul trecut, din toamnă e oprită vânătoarea la urs, dar sunt probleme tot mai multe pentru că s-au înmulțit tot mai tare“, a spus Sorin Șuler, președ. AVPS Făgăraș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.