Cămin nou pentru locuitorii din Sebeș

Locuitorii satului Sebeș vor avea un cămin cultural nou și la standarde europene. Vechiul cămin destul de mic și aflat într-o stare de degradare avansată va fi demolat. Banii pentru această lucrare provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și din bugetul local al comunei Hârseni.

Căminul din satul Sebeș, construit de mai bine de jumătate de secol, se afla într-o stare de degradare avansată iar pentru modernizarea clădirii era nevoie de foarte mulți bani.

„Căminul cel vechi va fi demolat. Era mic, avea multe infiltrații și costa foarte mult renovarea celui vechi, așa că s-a început construirea unui cămin nou“, ne-a declarat Mihai Oltean, primarul comunei Hârseni.

Astfel că autoritățile locale au decis să construiască un cămin nou, utilat la ultimele standarde și mult mai încăpător. În acest sens, au fost obținute și fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar în curând căminul va fi finalizat. Clădirea va avea o sală mare pentru evenimente, o sală mai mică pentru întâlniri, ședințe, bucătărie mare, grupuri sociale, dar și apartamente și garsoniere pentru musafiri.

Este lucrare nouă, începând cu fundația, clădirea este destul de încăpătoare, sper să fie la fel de utilă satului Sebeș. Sperăm ca în maxim trei luni să fie finalizată această lucrare.  Lucrarea a început cu bani din bugetul local, avem și noi o cofinanțare, de fapt la toate lucrările avem cofinanțare, iar această lucrare este finanțată tot prin programul PNDL“, a mai spus primarul comunei Hârseni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.