Gunoaiele Făgărașului, în platforme subterane

sursa: observator.tv

 Un nou sistem de colectare a deşeurilor se va implementa și în Făgăraș. Este vorba despre amenajarea platformelor subterane. Această investiție este un proiect-pilot și a fost bugetat cu suma de 82000 lei.

Introducerea noului sistem european de colectare a deşeurilor în platforme subterane reprezintă o soluţie modernă de gestionare şi colectare a deşeurilor municipale şi reciclabile. Astfel, autoritățile locale vor ca noul sistem subteran de colectare a deşeurilor să-l înlocuiască treptat pe cel tradiţional, unde containerele erau localizate la suprafaţă. Pentru anul acesta vor fi amenajate două astfel de platforme cu bani din bugetul local, urmând ca în viitor, aceste investiții să fie incluse într-un proiect mai mare.

„Vom încerca cu două platforme subterane de probă pentru că sunt destul de scumpe, iar în proiectul mare, de infrastructura turistică pe care îl facem la nivelul întregului județ,  să prindem pentru tot orașul astfel de platforme, dacă funcționează cum trebuie“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Modalitatea de funcţionare a platformelor subterane constă în ridicarea containerelor, printr-o instalaţie hidraulică, la nivelul solului. Fiecare platformă conţine  mai multe containere, unele pentru deşeuri reciclabile şi altele deşeuri menajere.

Sistemul de colectare subteran pentru deşeuri reprezintă o modalitate inovatoarea de a colecta deşeurile. Datorită etanşării containerelor la o adâncime de 1.80 m, acest sistem face posibilă colectarea deşeurilor în condiţii salubre şi de protejare a mediului înconjurător. Sistemul împiedică accesul persoanelor care răscolesc prin containere după materiale reciclabile, este ferit de prezenţa rozătoarelor, a animalelor străzii, de vremea neprielenică, precum şi de mirosul provenit de la deşeuri.

Pe lângă avantajele menţionate mai sus, sistemul beneficiază de un design care se integrează perfect în peisajul oraşului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.