Liceul „Dr. Ioan Șenchea“, selectat pentru un studiu la nivel național

 

dav

Se lucrează la Strategia Națională pentru Infrastructură Educațională realizată de Ministerul Educației Naționale cu asistență tehnică din partea Băncii Mondiale. Pentru elaborarea acestei strategii au fost selectate 10 unități de învățământ din țară, printre care și Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“. Ieri, reprezentanți din cadrul Ministerului Educației, dar și ai  Băncii Mondiale au fost prezenți la liceul făgărășean unde timp de mai bine de două ore au purtat discuții cu părinții, elevii, cadrele didactice cu privire la calitatea serviciilor de transport pentru elevi și profesori. ·        

Banca Mondială, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, desfășoară în prezent un studiu privind serviciile de transport pentru elevii din România în cadrul Strategiei Naționale privind Investițiile în Infrastructura Instituțiilor de învățământ. Una dintre acțiunile de analiză necesare pentru fundamentarea strategiei vizează evaluarea calității serviciilor de transport oferite elevilor și cadrelor didactice și dorește să evidențieze principalii factori care afectează transportul elevilor și care trebuie luați în considerare în procesul decizional privind infrastructura școlară.

Au fost selectate 10 unități de învățământ, din mediul rural și urban, atât unități cu un grad de accesibilitate ridicat, cât și unități școlare cu un grad de accesibilitate scăzut în ceea ce privește transportul elevilor, cadrelor didactice.

Una din școlile care face parte din acest studiu este Liceul Tehnolofic „Dr. Ioan Șenchea“, acolo unde numărul elevilor navetiști depășește procentul de 75% .

„Banca Mondială, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a făcut un studiu privind transportul elevilor și profesorilor,  în cadrul Strategiei Naționale privind Investițiile în Infrastructura instituțiilor de învățământ. Noi am fost selectați alături de alte 9 școli din țară, iar la întâlnirea de ieri au participat un reprezentant al Băncii Mondiale și trei reprezentanți ai Ministerului Educației. Din partea Primăriei Făgăraș a participat domnul viceprimar, din partea primăriilor din comunele de unde avem elevi, au venit primarii. De asemenea, a fost prezent și un director de școală, domnul Valeriu Comici de unde ne vin cei mai mulți elevi. Ei au lucrat în două grupe, o parte a discutat cu profesorii din școală, cu profesorii navetiști, cu personalul auxiliar: cu contabilii, cu șoferii de pe microbuz, iar cea de –a doua grupă a fost formată din elevi și din părinții elevilor. În a doua parte am discutat cu primarii și cu reprezentantul școlii. S-a ajuns la o concluzie că pentru a îmbunătăți transportul elevilor și pentru a reduce abandonul școlar se impune pe lângă introducerea de noi mijloace de transport și decontarea integrală a transportului“, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

dav

În momentul de față, elevii beneficiază de reducere la costul pentru transportul școlar. Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea numără foarte mulți elevi care fac naveta din satele Țării Făgărașului. 75% din elevii școlii fac naveta în fiecare zi la această școală fie cu microbuzele școlare, fie cu operatorii de transport privați. Sunt însă și elevi care provin din familii defavorizate șic are nu își permit să plătească nici jumătate din costul transportului până la o școală în Făgăraș. Acesta este unul din principalele motive pentru abandonul școlar.

dav

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.