Făgărașul stinge lumina în 25 martie

 

foto: Ziarul Unirea

În data de 25 martie 2017, între orele 20,30 – 21,30, Municipiul Făgăraș participă la Earth Hour/Ora Pământului- eveniment internațional, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon, emis în atmosferă la producerea energiei electrice. ”Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Făgărășenii care vor să se alăture acestei misiuni sunt așteptați sâmbătă, 25 martie, de la ora 20.30 la statuia Doamna Stanca, cu un lampion pentru a marca împreună „Ora Pământului“.

UE joacă un rol important în demersurile internaționale de promovare a unei dezvoltări durabile în lumea întreagă. Politica de mediu a UE contribuie la ecologizarea economiei și la protejarea naturii, a sănătății cât și a calității vieții cetățenilor. „Creșterea verde” implică elaborarea unor politici integrate care promovează un cadru ecologic durabil.

În acest sens, Municipiul Făgăraș alături de Fundația TERRA MILENIUL III lansează programe de dezvoltare sustenabilă în domeniul energiei, transportului și al schimbărilor climatice.

De asemenea, la inițiativa Compartimentului Energetic a Primăriei Municipiului Fagaras, Biblioteca  Municipală și-a propus: conștientizarea și educarea copiilor și adulților în vederea protejării mediului ambiant, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, implicarea ONG-urilor din România pentru monitorizarea politicilor publice de mediu. În aces sens a avut loc un seminar în 6 martie 2017, la Biblioteca Municipală “Octavian Paler” Făgăraș sub coordonarea d-nei prof Bica Viorica, iar tema aleasă a fost ”Inteligența ecologică”. Acest concept lansat de Daniel Goleman, presupune ”interconexiunea reciprocă dintre lumea naturală și cea creată de om”. Abilitățile ecologice implică un tip de inteligență ecologică colectivă. O inteligență colectivă ”naște o conștientizare” în cadrul întregii societăți. Acest tip de inteligență a fost detaliat de dl. profesor Postolache Nicolae de la Colegiul “Radu Negru” Făgăraș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.