De astăzi, la Făgăraș va funcționa un birou pentru victimele violenței domestice

 

De astăzi, la Făgăraș va funcționa un birou pentru victimele violenței domestice. Cu această ocazie în orașul nostru a venit și Stefania Catallo, președintele centrului Anti-Violență Marie – Anne Erize din Italia. Evenimentul a debutat cu o conferință susținută în sala mica a Casei de Cultură din Făgăraș unde au participat pe lângă invitatul din Italia, dr. Erik Cocchetti, managerul spitalului din Făgăraș,  av. Monica Vlad, președ. As. Cultură și Drept Sibiu, primarul și viceprimarul Făgărașului, protopopul Făgărașului, pr. Marius Corlean, dar și zeci de făgărășeni.

„Am început un proiect de anul trecut, un centru de violență domestică, împreună cu doamna avocat doamna Monica Vlad de la Sibiu, iar anul acesta s-a alăturat și doamna Stefania Catallo din Italia. Ne vor ajuta ca la spital, într-o clădire care va rămâne liberă să construim acest centru de violență. Astăzi se va inaugura un birou pentru consultanță  pentru violența domestică în familie, iar ulterior din fonduri europene sau din bugetul local să construim și un centru. Activitatea centrului va fi  coordonată de spital“, ne-a spus primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

„Doamna Catallo este o scriitoare recunoscută la nivel național, dar și internațional și se ocupă de ani de zile de probleme legate de violența domestică și a venit în România să ne dea un ajutor, și în momentul în care mutăm Pediatria în corpul central, vom avea o contribuție din Italia să renovăm fosta clădire a Pediatriei pentru a caza aceste victime ale violenței domesticeׅ“, a spus Erik Cocchetti, managerul spitalului din Făgăraș.

Orice femeie se poate adresa acestui birou amenajat la spitalul din Făgăraș. Acolo va găsi un ajutor din partea unui psiholog, dar și a unui asistent social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.