Ambasadorul Indoneziei impresionat de Cetatea Făgărașului

Timp de mai bine de o oră Ambasadorul Republicii Indonezia în România E.S. Diar NURBINTORO împreună cu soția, dar și cu un consul a poposit la Făgăraș și mai exact la Cetatea Făgărașului. Este pentru prima dată la Făgăraș și a rămas impresionat de istoria Cetății Făgărașului, dar și de istoria Țării Făgărașului, prin diversitatea obiectelor vechi de de o valoare inestimabilă. În sala Tronului, Excelența Sa a ținut chiar să facă o fotografie așezat pe tron.

„Sunt foarte încântat de Muzeul și Cetatea Făgărașului, de multiculturalitatea acestei zone. Aveți opere de artă, țesături foarte, foarte vechi, sunt  impresionat de pictura pe sticlă, dar și de frumusețea covoarelor. Este ceva deosebit. Cu siguranță voi mai reveni“, ne-a declarat E.S. Diar NURBINTORO.

Suntem onorați că avem vizita domnului ambasador în Făgăraș, iar lucrurile se vor materializa în viitor pentru că relațiile  dintre două țări, două comunități, două instituții se materializează în timp. Cunoscând tradiția, cultura fiecărei țări, fiecărei regiuni atunci se vor stabili relații între cele două comunități iar mai departe dacă vorbim de relații comerciale sau economice doar cunoscându-ne între noi putem stabili astfel de relații“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

„Vizita ambasadorului Indoneziei și a consulului, vizită diplomatică, este foarte importantă pentru Făgăraș în primul rând pentru că vor să stabilească relații culturale, doresc ca cele două comunități să se cunoască, astfel încât să se poată dezvolta relații culturale, turistice, economice. Este un pas modest pentru început,dar sperăm ca la următoarele vizite să se materializeze prin lucruri foarte importante pentru comunitatea făgărășeană“, ne-a declarat Elena Nemeș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.