Lucrări și curățenie în spital

 

Până la realizarea proiectelor mari, unele cu bani europeni, în spital se fac modernizări și investiții  cu bani proprii. Mai mult, în urmă cu câteva zile s-a făcut igienizare totală în Policlinică, dar și în unele birouri din spital, iar la activitate au participat câteva infirmiere și asistente, venite ca voluntare, în afara orelor de program.

 O scurtă vizită la Spitalul din Făgăraș și am văzut că au fost demarate câteva lucrări esențiale: la TBC, la Urologie. În plus, pe unul din holurile spitalului, în locul scaunelor din lemn vechi, probabil de când e spitalul, au apărut unele noi. Managerul spitalului, Erik Cocchetti ne spune că vrea să înlocuiască toate scaunele din spațiile de așteptare.

„La TBC erau ușile din lemn și erau stricate. Am schimbat aceste uși cu unele de termopan și am pus linoleum jos. De asemenea am schimbat și o parte din scaunele din spital. Urmează să achiziționăm și alte scaune noi și să le înlocuim pe cele vechi de zeci de ani. Facem de asemenea lucrări la Urologie pentru că avem un medic nou și atunci amenajăm corespunzător cabinetul“, a spus Erik Cocchetti, managerul Spitalului din Făgăraș.

În scurta plimbare pe holurile spitalului, managerul instituției medicale întâlnește o infirmieră și ne spune: „Această doamnă, dar și colegele ei merită toate laudele. Au venit voluntare și au făcut curățenie în toată Policlinica!“

Daniela Șonieru căci despre ea este vorba a ezitat și nu a vrut să facă public ajutorul dat. I se pare un lucru firesc.

„Pur și simplu le-am chemat, le-am spus că eu mâine fac curățenie și să vină cine vrea să ne ajute și au venit. Au venit șapte asistente și infirmiere de la Ortopedie și de la Dermatologie și cu mine opt și am făcut curățenie în Policlinică, dar și tot parterul spitalului. Am curățat geamurile, am dat jos toate perdelele, am curățat ușile. Sunt de apreciat aceste persoane, mai ales că au venit în afara programului de lucru“, ne-a povestit noul manager al spitalului.

 

„Noi am închis secția, fiind domnul doctor în concediu și urma să rămânem și noi în concediu, dar am venit cu toate colegele mele și am făcut curățenie în Policlinică. Trebuia să facem și să dăm o mână de ajutor“, ne-a spus Daniela Șonieru, infirmieră la Ortopedie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.