Pășunatul comunal din Beclean și Boholț, scos la licitație. Care e prețul de pornire

Consilierii locali din comuna Beclean s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute în ședința ordinară a lunii februarie. Pe ordinea de zi au fost și proiectele de hotărâre privind inițierea procedurii de închiriere prin licitație publică cu strigare a terenurilor- pășune comunală -din Beclean și Boholț. La ședință au participat și câțiva fermieri din comună care și-au spus nemulțumirile față de situația pe care au avut-o până acum.

 Așadar, în satul Beclean va fi scoasă la licitație suprafața de 52,66 ha, cu denumirea topică Dealul Morii. Durata închirierii va fi de 7 ani, iar prețul de pornire la licitație este de 350lei/ha/an, pasul de strigare fiind de 10 lei.

În satul Boholț, sunt trei pășuni care vor fi scoase la licitație. Una din acestea este în suprafață de 20,80 ha și poartă denumirea de Fâșia Gaza. Și în acest caz, durata de închiriere este de 7 ani. Prețul de pornire la licitație este de 258lei/ha/an, iar pasul de strigare de 10 lei.

O altă suprafață de pășune din Boholț este cea denumită Pădurea Groasă și este în suprafață de 66,48 ha. Prețul de pornire la licitație este de 246lei/ha/an. Și cea de-a treia suprafață poartă denumirea de Dealul Brăilei și măsoară 52,81 ha. Prețul de pornire la licitație este de 306lei/ha/an.

Potrivit proiectului de hotărâre nu se pot înscrie la licitație persoanele fizice sau juridice care au debite față de primărie, persoanele fizice sau juridice care nu dețin animale, persoanele care sunt în litigii cu Primăria Beclean, persoanele fizice care nu au domiciliul stabil în localitatea Beclean sau nu au înregistrate exploatații agricole pe raza comunei Beclean, persoanele juridice care nu au sediul în localitate și nu au înregistrate exploatațiile agricole pe raza comunei Beclean.

Instrucțiuni pentru ofertanți

Licitația este publică cu strigare și va avea loc la Primăria comunei Beclean, stabilită prin anunț publicitar.

Solicitanții care au depus cereri trebuie să completeze cu următoarele documente:

  • Cerere de participare la licitație;
  • Copie după actele de identitate, documentele persoanei juridice;
  • Copii de pe documentele din care rezultă înregistrarea în Registrul Național al Exploatațiilor;
  • Copii de pe pașapoartele tuturor animalelor deținute, eliberate de medicul veterinar, precum și copii de pe documentele din care să reiasă și numărul de crotaliu al fiecărui animal deținut în proprietate;
  • Adeverință de la Registrul Agricol din care să reiasă numărul de animale deținut;
  • Declarație pe propria răspundere că va fi asigurată încărcătura de animale conform amenajamentului pastoral;
  • Certificate fiscal care să ateste lipsa datoriilor față de bugetul local al primăriei

Caietul de sarcini va fi pus la dispoziția solicitanților gratuit. Cei interesați au obligația ca în termenul limită stabilit în anunțul publicitar de organizare a licitației, să depună la primăria Comunei Beclean cererea de participare la licitație și într-un plic documentele solicitate mai sus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.