Descinderi în 12 primării din județul Brașov

foto: brasovultau.ro

Mai multe primării din județul Brașov au fost verificate pe linie de „corupție și achiziție„“ în cadrul Planului de măsuri „Deszăpezirea 2016-2017”. 

În urma acestor acțiuni Inspectoratul Județean de Poliție Brașov a remis următorul comunicat de presă.

Pentru implementarea Planului de măsuri „Deszăpezirea 2016-2017”, aprobat de către conducerea I.G.P.R. și aflat in derulare la nivel național, un număr de 25 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întreprins activități de verificare pe linie de „corupție și achiziții publice”, la mai multe unități administrativ-teritoriale (primării) de pe raza județului Brașov, având ca obiect verificarea modalității de încheiere a contractelor de achiziție publică ca urmare a procedurilor derulate, pentru prevenirea și combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece 2016-2017, respectiv deszăpezirea la nivelul localităților în cauză.

În acest sens, la data de 23.02.2017, în cursul investigațiilor la un  număr de 12 unități administrativ-teritoriale, polițiștii S.I.C.E. au verificat situațiile contractelor de deszăpezire încheiate în interes public, context în care au procedat la ridicarea unui volum însemnat de documente relevante (documente de calificare/ atribuire, contracte/ acte adiționale, facturi fiscale, devize/ situații de lucrări, etc.) ce urmează a fi analizate în perioada imediat următoare.

În funcție de rezultatul verificărilor aflate în curs de desfășurare, se va aprecia asupra luării unor măsuri legale, după caz, inclusiv continuarea cercetărilor în cadrul procesului penal prin sesizarea unităților de parchet competente“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.