Rezultatele concursului de proiecte și burse din cadrul Arvato Alternative Language Program

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) alături de Arvato Services România anunță rezultatele concursului de proiecte și burse din cadrul Arvato Alternative Language Program.

  • Arvato Alternative Language Program: Un fond de finanțare pentru burse și proiecte care ajută profesorii și elevii să își redescopere pasiunea pentru limbile străine, aflat la prima editie. Valoarea financiară anuală a Arvato Alternative Language Program este de 115.000 de lei.
  •  21 de proiecte ȋnscrise din care s-au finanţat 12. Valoarea totală pentru proiectele finanțate este de 90.000 lei.
  • 36 de liceeni au aplicat pentru burse, 10 dintre aceștia beneficiază anul acesta de susţinere financiară ȋn valoare totală de 25.000 lei.

Aplicațiile primite au fost foarte interesante, iar alegerea juriului a fost una extrem de dificilă avand în vedere ideile creative, precum și criteriile riguroase aplicate pentru luarea deciziei finale. Juriul a fost format din reprezentanți ai mediului academic, antreprenori în domeniu, reprezentanți ai companiei Arvato și echipa de voluntari din cadrul companiei și ai organizațiilor neguvernamentale.’’ declară Oana Mitea, directorul executiv al Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

În cadrul primei ediții a Arvato Alternative Language Program s-au înscris 21 de proiecte care se adresează liceenilor și din orașele județului Brașov. Aplicațiile au provenit de la echipe formate din profesori, elevi și organizații neguvernamentale. Au mai fost primite 36 de aplicații din partea liceenilor din orașele din județul Brașov pentru acordarea a 10  burse de studiu în valoare de 2500 de lei fiecare.
Avand ȋn vedere bugetul total în valoare de 90.000 de lei destinat proiectelor educaționale au fost selectate 12 proiecte ce urmează să primească finanțare din partea companiei S.C. Arvato Services S.R.L.
Proiectele selectate promovează atât colaborarea dintre educatori și elevi, precum și dezvoltarea legăturii ȋntre diversele arii ale limbilor străine (vocabular, fonetică, gramatică, etc) urmărind de asemenea implementarea lor atȃt ȋn mediul rural cȃt şi cel urban.

Proiectele finanțate sunt:

Nr crt Nume proiect Nume organizatie
1 Audiovisual Echoes Centrul pentru Educație Vizuală și Antropologică (CEVA)
2 Centrul de promovare a specificului lingvistic si cultural german Clubul Copiilor Făgăraș
3 Clubul de lectura in limba lui Goethe Elev Colegiul Doamna Stanca
4 Concurs de Creativitate „Speak Out” în Limba Engleză (ediția a XI-a) și în Limba Germană (ediția I) Colegiul Național „Andrei Șaguna”
5 Culture through English Liceul Teoretic Ion Codru Drăgușanu
6 EPMagazine Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”
7 Festival Judetean de Creatie si Interpretare Artistica in limba engleza Colegiul Național Radu Negru
8 history.art.heritage. FăgărașCountryGameBook Asociația Renascendis
9 Sa exploram lumea stiintelor exacte(SELSE) Miscarea Tineretului Fagaras
10 Sprechen Sie Deutsch? Vorbereitung und Durchführung eines Familienwettbewerbs rund um die deutsche Sprache
Vorbiți limba germană? Pregătirea și organizarea unui concurs între familii în și despre limba germană
Asociația Jugendzentrum Seligstadt
11 Supravieuirea eului Liceul Teoretic “Ioan Pascu”
12 Teatrul-forum- descoperire, inovatie, comunicare! Colegiul National de Informatica Grigore Moisil

Cele zece burse vor fi acordate către următorii elevi :

Nr crt Nume prenume Unitatea de învățământ
1 Bertea Fabian Liceul Teoretic Ion Codru Dragusanu Victoria
2 Hodoroabă Viviana Teodora Colegiul Național “Radu Negru” Făgăraş
3 Konnert Manfred Mihail Colegiul National ,,Doamna Stanca” Fagaras
4 Lascu Anisia Colegiul National ,,Doamna Stanca” Fagaras
5 Maier Sergiu Mihai Liceul Teoretic Ion Codru Dragusanu Victoria
6 Pătrascu Ionel Colegiul Național “Radu Negru” Făgăraş
7 Petrașcu Andreea Colegiul Național “Radu Negru” Făgăraş
8 Poenariu Ana Olivia Colegiul Național “Radu Negru” Făgăraş
9 Suster Elena Roxana Colegiul Național “Radu Negru” Făgăraş
10 Zară Antonia Colegiul Național “Radu Negru” Făgăraş

Așadar, Arvato Alternative Language Program finanțează proiecte educaționale, care își propun să transforme metodele de învățare a limbilor străine (engleză și/sau germană) în unele creative si inovatoare. Totodată programul urmareste să promoveze avantajele cunoaşterii unei limbi străine printre elevi, prin acordarea de burse pentru liceenii pasionați de limbile străine cu rezultate deosebite la școala și nu numai.
Pe website-ul dedicat programului www.arvato.fundatiactf.ro se regăsesc mai multe detalii.

Arvato este un furnizor european principal de BPO care traieşte şi respiră tehnologie digitală. Peste 70.000 de angajaţi proiectează şi produc soluţii personalizate pentru clienţii business din ȋntreaga lume, acoperind o gamă largă de procese comerciale alături de lanţuri de servicii integrate.  Arvato este o filială deţinută integral de Bertelsmann SE & Co. KgaA iar de la deschiderea primului sediu in Romȃnia, ȋn Braşov, ȋn anul 2010, compania a crescut avȃnd acum, peste 1000 de angajaţi la nivel naţional. Pe langă sediul din Braşov, Arvato mai este prezent ȋn Sibiu şi ȋn Cluj-Napoca. În toate aceste locaţii, angajaţii Arvato oferă suport  ȋn mai mult de 14 limbi străine ȋn domenii precum: turism, financiar, jocuri/console, IT, Hardware, Software, vanzări, E-commerce şi automotive. Pentru oportunitati de cariera in cadrul companiei Arvato Romania accesati: www.createyourcareer.ro
Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) este o instituție locală care funcționează ca un mecanism de identificare a nevoilor, dar și a oportunităților, propune strategii, creează mediul pentru sprijinirea și dezvoltarea comunității și urmărește în activitatea sa beneficiul public. FCTF stimulează spiritul filantropic, implicarea de orice manieră în proiectele și campaniile propuse, prin dedicarea rezultatelor exclusiv comunității și printr-o administrare atentă și transparentă.
Misiunea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului este de a inspira şi de a susţine iniţiative locale, de a mobiliza resurse şi de a aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.