34 de accidente grave, cu 16 persoane decedate și 29 de răniți grav, pe drumurile Țării Făgărașului

foto ISU Brasov

Anul 2016 nu a fost unul lipsit de evenimente rutiere tragice. Precum arată bilanțul Poliției Rutiere, deși numărul accidentelor nu a crescut față de anul precedent, numărul persoanelor decedate în accidentele produse pe drumurile Țării Făgărașului, a crescut. În 2016 s-au înregistrat 16 decese în urma evenimentelor rutiere, cu 7 mai multe decât în 2015.

În total în 2016 s-au înregistrat 34 de accidente grave în zona Făgărașului,  în scădere cu un accident față de 2015, arată bilanțul Poliției Rutiere Făgăraș. În urma acestor accidente, s-au înregistrat 16 persoane decedate și 29 de răniți grav.

„În anul 2016, am reușit să menținem numărul accidentelor rutiere grave de pe zona Făgăraș la limita anului 2015. Din nefericire, au fost înregistrate mai multe persoane decedate în urma accidentelor rutiere. Cauzele producerii accidentelor rutiere în principal sunt viteza neadaptată, neacordarea priorității pietonilor care au acest drept, abaterile pietonilor care folosesc drumul public neregulamentar“, ne-a spus subcomisar Dan Trâmbițaș, șeful Poliției Rutiere Făgăraș.

De la începutul anului, din fericire, în zona Făgărașului nu au fost înregistrate accidente de circulație grave. Polițiștii rutieri le recomandă tuturor participanților la trafic multă prudență.

„Recomandăm pe această cale conducătorilor auto care folosesc drumul public pentru a nu fi implicați în evenimentele rutiere care se pot solda cu urmări grave sau deosebit de grave, să adapteze viteza la condițiile de drum, mai ales în această perioadă având în vedere apariția fenomenului de ceață, să manifeste prudență pe drumurile publice și respect față de ceilalți participanți la trafic, iar participanților la trafic în calitate de pietoni, în interiorul localităților urbane, să folosească trotuarele, trecerile  de pietoni în timpul traversării drumurilor publice, cu o prealabilă asigurare, ținând cont că un autovehicul ar necesita un spațiu mai mare de oprire, în acest sens riscând să fie victimele accidentelor rutiere. În continuare, Biroul Rutier, în acest an, va desfășura activități specifice pentru reducerea accidentelor rutiere. Totodată, vreau să anunț pe această cale că începând din această zi punctul de amendă a crescut la suma de 145 de lei, având în vedere că de la această dată salariul minim pe economie a crescut la 1450 de lei“, a mai spus subcomisarul Dan Trâmbițaș.

Potrivit datelor polițiștilor rutieri, cele mai multe accidente au loc pe Drumul Național 1, în zona Perșani- Ucea. În vederea reducerii accidentelor rutiere, Biroul Poliției Rutiere Făgăraș a luat măsuri aplicând 6500 de contravenții, a reținut 487 de premise auto și s-au ridicat 77 de certificate de înmatriculare pentru lipsa ITP-ului, lipsa asigurării auto, defecțiuni tehnice. Totodată, polițiștii au constatat și instrumentat un număr de 94 de persoane care conduceau fără permis, vehicule neînmatriculate sau cu numere false. În ceea ce îi privește pe pietoni au fost aplicate 392 de sancțiuni pentru traversarea neregulamentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.