Cruce din gheață de aproape 2 metri, la Beclean

 

Zi de mare sărbătoare astăzi pentru toată creștinătatea. Botezul Domnului sau Boboteaza a adunat încă de la primele ore ale dimineții, oameni în locașurile de cult sau la marginea apelor pentru a participa la slujba de Bobotează și la sfințirea apelor. La Beclean, oamenii îmbrăcați frumos în costumele populare au participat în această dimineață și ei la slujba oficiată la biserica din sat după care la sfințirea apei care le traversează satul. Acolo, a fost construită o cruce din gheața pârâului, cruce de aproape 2 metri.

Boboteaza este pentru Beclean o sărbătoare importantă și suntem cu toții adunați la biserica din sat, îmbrăcați majoritatea în straie populare, port popular pe care îl respectăm din ce în ce mai mult pentru că vrem să reînviem această tradiție a portului popular. Această sărbătoare este un pic mai specială la Beclean, se confecționează din gheața râului care curge prin sat, această cruce din gheață care este sfințită, la fel și apa râului, apă care devine tămăduitoare, spală păcate și vindecă de cele rele.

Claudiu Motrescu- primar com. Beclean

Acest praznic al Botezului Domnului când Iisus s-a botezat în apele Iordanului este și botezul nostru și este un anunț al lui Dumnezeu pentru că ne iubește și ne botează prin Fiul Său Iisus. Boboteaza și Sfântul Ion sunt sărbătorile care încheie ciclul de sărbători de iarnă și după cum se vede într-un peisaj mirific. Suntem cu toții adunați, și grupul vocal de la Beclean prin cântările bisericești pe care le  cântă la acest praznic, o să încânte oamenii și o să-l preaslăvim pe Dumnezeu“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Oamenii prezenți la slujbă au plecat acasă cu apă sfințită, apă care spun ei este vindecătoare atât pentru trup, cât și pentru suflet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.