2016, an bun pentru Cetatea Făgăraș. Peste 100.000 de turiști i-au călcat pragul

 

Anul 2016 a fost unul foarte bun pentru Cetatea Făgăraş. Peste 100.000 de turişti au călcat pragul cetăţii în anul care tocmai s-a încheiat, adică cu aproximativ 30 000 de turişti mai mult decât în anul 2015. Astfel, Cetatea Făgăraş a stabilit un nou record al numărului de turişti.

Ca la fiecare început de an nou, instituțiile și nu numai își analizează activitatea din anul care tocmai s-a încheiat. Dacă pentru unii anul 2016 nu a fost unul tocmai bun, pentru alții a fost un an de reușite, un an prosper. În această situație se află și Cetatea Făgărașului. Numărul turiștilor a crescut considerabil în ultimii ani, iar anul 2016 a adus un nou record: peste 100.000 de turiști.

Ca număr de turişti, în anul 2016 am avut 105 000, cu 30 000 de turişti mai mulţi decât în anul 2015. În anul 2015, numărul turiştilor a fost de 75 000. Este o creştere destul de semnificativă pentru noi. Au crescut atât numărul turiştilor adulţi, dar si numărul elevilor, studenţilor şi al pensionarilor“ , a declarat Elena Băjenaru, directorul muzeului „Valer Literat“ .

Această creștere a vizitatorilor s-a datorat în mare parte investiţiilor din cetate, dar și promovării intense, atât la târgurile de turism, dar şi cu ajutorul presei locale, naţionale şi chiar internaţionale a Cetății Făgăraș

Şi anul trecut, turiştii români au predominat, dar faţă de anul 2015 am înregistrat o creştere a numărului de turişti străini, în principal turişti din Europa. Numărul turiştilor nemţi a crescut considerabil, dar şi a turiştilor francezi“, a mai adăugat Elena Băjenaru , directorul muzeului „Valer Literat“ .

Pentru anul acesta, se preconizează ca numărul turiştilor să îl depăşească pe cel din 2016, datorită multitudinii de proiecte culturale, planificate pentru acest an în cadrul cetăţii.

„Noi sperăm ca prin proiectele culturale pe care le vom organiza în acest an, turiştii să vină în număr mai mare la Cetatea Făgăraşului, să petreacă câteva ore în cetate. Ne propunem ca şi anul trecut să organizăm câteva expoziţii naţionale care vor fi însoţite de cataloage de expoziţie, vor fi expoziţii naţionale legate de istoria breslelor din Transilvania şi din Făgăraş, vom avea o expoziţie de armament. De asemenea vom avea şi expoziţii temporare ale unor artişti plastici şi ca în fiecare an avem în plan să organizăm activităţi cu elevii din Făgăraş şi din Ţara Făgăraşului“, a spus Elena Băjenaru.

Cei care doresc să viziteze cetatea anul acesta, trebuie să ştie că tarifele au rămas neschimbate şi anume 15 lei, biletul pentru adulţi şi 7 lei, biletul pentru elevi, studenţi sau pensionari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.