Pompierii făgărăşeni au adus zâmbete si lacrimi de fericire pe chipul unei familii

Moş Crăciun a venit mai repede pentru o familie din Perşani. Şi a venit de la cei care în urmă cu câteva luni i-au salvat fetiţa. Pompierii făgărăşeni s-au reîntors astăzi la locul unde în primăvara acestui an au fost solicitaţi la o intervenţie.  Atunci, un echipaj SMURD de la Făgăraş a fost solicitat să intervină în satul Perşani, în cazul unei fete de 10 ani cu o tăietură la mâna dreaptă. Mama fetiţei, care se ocupa de toate treburile gospodăreşti, dar şi de cei 5 copii, în lipsa tatălui plecat la muncă, a încercat să taie nişte lemne cu drujba. Într-o clipă de neatenţie, drujba a atins degetele fetitei. Atunci, echipajul SMURD a acordat primul ajutor fetitei, după care a transportat-o la Spitalul de copii Braşov.
Marcaţi de drama familiei şi neajunsurile acesteia, pompierii făgăraşeni s-au întors la familia din Perşani şi atunci, dar şi astăzi. Acum, nu s-au întors pentru vreo intervenţie, ci pentru a face o faptă bună. Pompierii făgărăşeni au pus mână de la mână, iar acum în prag de sărbători s-au întors la această familie încarcaţi cu alimente, dulciuri, jucării, o saltea şi chiar un calculator complet.

„Eu cred că aceste fapte bune pot fi făcute tot timpul anului, nu trebuie să aşteptăm sărbătorile. Eu, împreună cu tot detaşamentul, m-am mobilizat şi într-adevăr am ajutat această familie nevoiaşă. De la accidentul produs în primăvara acestui an, aducem cadouri periodic acestei familii. Avem colegi care au donat şi alte produse faţă de ceea ce am achiziţionat noi, cum ar fi haine, jucării, o saltea, şi chiar un calculator”, a declarat  locotenent colonel  Dorin Moldovam, comandantul Detaşamentului de Pompieri Făgăraş.

A aduce zâmbetul pe buze cuiva, este cel mai satisfăcător lucru posibil. Pompierii făgărăşenii au plecat satisfăcuţi din Perşani, deoarece au adus zâmbetul pe buze celor cinci copii ai familiei Coşcodar. Nerăbdători, cei cinci fraţi şi-au desfăcut jucăriile înainte ca pomierii să plece. Salvatorii făgărăşenii nu au adus zâmbetul pe buze doar copiilor, ci şi lacrimi pe obrazul mamei acestora, lacrimi de bucurie.

„Le mulţumesc din tot sufletul pentru gestul lor. Mă bucur foarte mult. Îmi pare extrem de rău pentru ce a păţit fetiţa. Am cinci copii pe care încerc să îi îngrijesc cât de bine pot. Nu sunt o mamă rea! Doresc multă sănatate tuturor copiilor, dar şi părintilor şi să ferească Dumnezeu să treacă cineva prin ce am trecut eu cu fetiţa mea”,ne-a spus  mama celor cinci copii, Bianca Coşcodar.

Iar acesta nu a fost singurul gest făcut de pompierii făgărăşeni. Tot astăzi, s-au reîntors şi la Calbor, acolo unde au participat la o intervenţie în urma unei viituri. Marcaţi şi de drama unei mame cu o fiică cu dizabilităţi, a cărei casă a fost afectată de viitură, salvatorii făgărăşeni au mers încărcaţi cu pachete. Au vrut, prin gestul lor, să le facă sărbătorile de iarnă puţin mai frumoase şi măcar pentru câteva momente să le aducă zâmbetul pe buze şi bucurie în suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.