Hristos se naște, slăviți-l!

 

img_4547Sărbătorile de iarnă aduc în orașul nostru o multitudine de evenimente. De la minunatele serbări ale celor mai micuți făgărășeni, până la târguri de Crăciun, spectacole de dansuri populare și moderne, dar și concerte de colinde, făgărășenii au parte de o perioadă premergătoare sărbătorilor plină. Astăzi, la sediul Protopopiatului din Făgăraş a avut loc un mini recital de colinde, poezii şi scenete de iarnă intitulat „Hristos se naşte, slăviţi-l !“.

Devine deja tradiţie ca în preajma sărbătorilor de iarnă, microcercul profesorilor de religie din Ţara Făgăraşului şi Şcoala Gimnazială din Şoarş să organizeze un mini recital de colinde, poezii şi scenete.  Pentru al doilea an consecutiv, la sediul Protopoiatului Ortodox din Făgăraş copiii, au vestit Naşterea Domnului prin colinde, poezii sau scenete.

img_4557„Proiectul urmăreşte promovarea tradiţiilor populare din ţara noastră. După cum aţi văzut, copiii sunt pregătiţi şi cu costume şi cu colinde tradiţionale. Noi, de la Şoarş, am pornit colindul în fiecare an, proiectul pentru noi este mult mai amplu. Acest proiect se numeşte „Hristos se naşte, slăviţi-l!“ şi încearcă ca şi anul trecut să promoveze muzica, cântarea populară, religioasă, respectiv colindele din perioada aceasta. Proiectul este al Şcolii Şoarş în parteneriat cu profesorii de religie, iar partenerii principali sunt cele două protopopiate. Părinţii protopopi ne-au ajutat cu locaţia, dar şi cu o atenţie mai ales că aceşti copii au muncit foarte mult pentru acest mini recital“, ne-a spus Claudiu Buitan, profesor de Religie la Şcoala Gimnazială Şoarş.

img_4539 img_4541 img_4546 img_4551 img_4553 img_4555

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.