SUTE DE FĂGĂRĂŞENI, PREZENŢI LA ZIUA ARMATEI ROMÂNE. GALERIE FOTO

img_2798Sute de făgărăşeni au fost alături astăzi militarilor garnizoanei din oraşul nostru la ceas aniversar. 25 octombrie este Ziua Armatei Române, aşa că şi în municipiul Făgăraş au fost organizate evenimente festive. De la ora 11.00, a avut loc o ceremonie militară cu depunere de coroane şi defilarea militarilor la Monumentul Eroilor din spatele Catedralei Ortodoxe.

Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independenţa, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col. Ştefan Mihalcea, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu“.

Sute de făgărăşeni, de la cei mai mici, la oficialităţi, dar şi rezervişti sau veterani au luat parte la eveniment.

Este un impact emoţional deosebit pentru că în 25 octombrie 1944 a fost ziua când a fost ultima bătălie de la Carei pentru eliberarea Ardealului. Acest eveniment are un impact emoţional deosebit pentru că cred că ar trebui să învăţăm din istorie şi să  ne comemorăm eroii, dar să învăţăm să nu mai avem nevoie de jertfe şi pierderi de vieţi omeneşti. Foarte multă lume a venit astăzi, foarte mulţi reprezentanţi ai instituţiilor, dar şi partidele politice au depus coroane la monumentul eroilor. Noul comandant era impresionant  de câte coroane se depun la Făgăraş.  Cu această ocazie le transmit militarilor :să trăiască armata şi stimă celor care se înrolează în armată!“, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgăraşului.

La eveniment au luat parte şi reprezentaţi ai partidelor politice. Aceştia au depus la monumentul eroilor coroane de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă.

„Este o zi specială pentru Făgăraş, dar nu numai pentru Făgăraş, ci pentru întreaga ţară, pentru România şi români. Astăzi, cinstim Armata României, eroii neamului românesc care s-au jertfit pentru ţară în marile războaie purtate de ţara noastră: Primul Război Mondial, războiul de reîntregire şi Al Doilea Război Mondial.  Cred că această  jertfă de sânge pe care mândra Armată Română şi vitejii ostaşi români au adus-o pe câmpurile de luptă, merită cinstită de noi în fiecare zi. La multi ani, Armată Română!“, a spus Mihai Popa, preşed. PSD Făgăraş.

„Mă bucur să mă aflu de Ziua Armatei în oraşul meu natal şi de suflet. Armata Română reprezintă una din instituţiile cu cea mai mare încredere în rândul românilor la ora actuală. Asta e o consecinţă a devotamentului şi curajului soldaţilor români de-a lungul istoriei. Fie că vorbim de Oituz, Mărăşeşti, Plevna, soldaţii români şi-au apărat cu cinste ţara. Pentru asta merită toată recunoştinţa din partea noastră“, a spus Mara Mareş, vicepreşedinte TNL Braşov.

 

img_2797 img_2799 img_2800 img_2801 img_2802 img_2803 img_2804 img_2805 img_2806 img_2808 img_2809 img_2810 img_2811 img_2813 img_2814 img_2815 img_2816 img_2818 img_2819 img_2820 img_2822 img_2823 img_2825 img_2826 img_2827 img_2829

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.