LOCURI MAI MULTE LA AZIL PENTRU CAZURILE SOCIALE

azilÎncă de la deschiderea Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, în contractul de concesiune cu cei care îl administrează, Făgăraşul a rezervat 15 locuri pentru cazurile sociale ale oraşului. Însă, aceste locuri sunt insuficiente pentru cazurile înregistrate la Asistenţă Socială. Acesta a fost şi motivul pentru care consilierii locali, la propunerea Serviciului de Asistenţă Socială, au votat completarea regulamentului care reglementează accesul cazurilor sociale în centru.

Mai exact, persoanele internate aici şi care sunt cazuri sociale şi au venituri peste nivelul venitului net luat în calcul la stabilirea ajutorului social, adică peste 142 de lei, vor achita o contribuţie lunară de 60% din venituri. Cu aceşti bani, municipiul va plăti pentru internarea altor cazuri sociale, în plus faţă de cele 15 locuri gratuite.

„Există un regulament de internare a cazurilor sociale care a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliu atunci când s-a deschis centrul şi s-a omis să se încaseze o contribuţie şi de la persoanele care sunt pe locurile sociale. Conform legii şi ei trebuie să plătească o contribuţie de maxim 60% pentru cei care au peste venitul minim garantat. Cei care au venitul minim garantat nu plătesc această contribuţie conform prevederilor legale. Fiind blocaţi la 15 locuri, eram în imposibilitatea să mai primim, dacă apărea pe parcurs un caz grav, practic noi nu mai puteam să internăm. Şi atunci am zis că facem acest lucru, să strângem aceşti bani şi să internăm 2-3 persoane, asta stabilindu-se la preţul de 2000  de lei locul. Se constituie un fond la bugetul local la care noi apelăm printr-un referat şi putem să achiziţionăm încă 1-2 locuri sociale, dar care sunt plătite din acest fond“, a spus Bogdan Taflan, şeful Serviciului de Asistenţă Socială Făgăraş.

Pentru internarea cazurilor sociale există o comisie care analizează dosarul, care face anchetă socială şi care stabileşte punctajul. În general vorbim despre persoane fără locuinţă sau persoane care nu au aparţinători sau bolnave.

În momentul de faţă alte două cereri aşteaptă să fie soluţionate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.