Atenţionare de ploi, lapoviţă şi ninsoare

zapada-2
foto: arhiva

Precipitaţiile şi frigul vor pune stăpânire pe întreaga ţară, începând de astăzi, iar vremea nu se va îmbunătăţi mai repede de vineri, după cum avertizează meteorologii. Potrivit unei atenţionări emise astăzi de meteorologi, în perioada 2 octombrie, orele 23.00 şi 6 octombrie, orele 23.00, vremea se va răci accentuat, vor fi ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori în zona montană.

„În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.
Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice şi în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) și joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece”, au informat reprezentanţii ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.