LUNA FLORII DE COLȚ

hospice-1-mar-2013Luna octombrie este „Luna Florii de Colţ”, luna în care oricine doreşte să sprijine financiar acţiunile HOSPICE o poate face, prin donaţii în cutiile verzi, amplasate în lăcaşurile de cult.

Cei care doresc să se implice trebuie să ştie că activitatea desfăşurată de HOSPICE are ca scop îmbunătăţirea calității vieții persoanelor afectate de o boală incurabilă. Alinarea suferinței, menţinerea demnităţii umane şi uşurarea durerii acelor oameni pentru care nu mai există şanse de vindecare.

Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin aceştia. În ultimii ani s-a observat o creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu boli pentru care medicina actuală încă nu cunoaşte remedii. Pentru ca HOSPICE să poată îngriji cât mai multe persoane aflate în cele mai critice momente ale existenţei este nevoie de finanţare. Fundaţia organizează anual mai multe evenimente şi campanii de strângere de fonduri, cum ar fi târgurile de sărbători şi de mărţişor, în care voluntarii fac apel la compasiunea semenilor, oferindu-le în schimb un zâmbet şi un obiect confecţionat de ei. Pentru centrul făgărăşean, donaţiile se pot face în toate bisericile din Ţara Făgăraşului, indiferent de cult, pe durata întregii luni octombrie.

hospice-targ-2 „Mulți dintre copiii și adulții aflați în îngrijirea fundației nu își mai pot imagina acum lupta cu boala fără ajutorul celor care le-au atins, mângâiat și pansat sufletele. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie făcute cu un efort uluitor. Numărul persoanelor care ajung să poarte povara unui diagnostic implacabil este în creştere, iar de aceea HOSPICE face eforturi pentru a oferi îngrijire specializată unui număr cât mai mare de pacienţi.

Numai la Făgăraș, din septembrie 2008 până în prezent, au beneficiat de îngrijire paliativă peste 800 de pacienți cărora li s-a oferit anual, un număr mediu de 4200 servicii de specialitate: vizite de îngrijiri paliative la domiciliu, consultații în ambulator, asistență socială la domiciliu și în ambulator, consiliere în perioada de doliu, activități recreative.

Una dintre campaniile importante de strângere de fonduri realizate de HOSPICE Casa Speranței este „Luna Florii de Colț“. Aflată la a 22-a ediție, campania se desfășoară cu sprijinul lăcașelor de cult din Brașov, Făgăraș, Victoria, satele din Țara Făgărașului și București prin care se face apel la mărinimia enoriașilor. Anul trecut, HOSPICE a colectat în cadrul campaniei 107.000 lei, fonduri care s-au transformat în clipe de alinare și normalitate pentru copiii și adulții cu boli incurabile. Cu acesti bani Fundația HOSPICE a putut să ofere pacienților 165 zile de internare, 267 vizite de îngrijire la domiciliu și 535 participări în centrele de zi. Mai mult, „Luna Florii de Colț“ a fost considerată în 2015, „Cea mai bună campanie de strângere de fonduri a unei organizații mari“, la Gala „Oameni pentru Oameni“. Premiul aparține deopotrivă echipei HOSPICE și reprezentanților lăcașelor de cult, care au dus mesajul organizației către cei care au decis să ajute. Serviciile noastre sunt dedicate comunităţii, iar organizaţia funcţionează ca un organism viu, care îşi are resursele tot în interiorul comunităţii. Sprijinul acordat de HOSPICE a fost și este posibil prin mâna întinsă de fiecare dintre noi”, spune Olga Bobeş, asistent relaţii publice şi comunicare, din cadrul HOSPICE Casa Speranţei Făgăraş.

Mai multe detalii despre cum puteţi să vă implicaţi în proiectele şi activităţile HOSPICE Făgăraş, dar şi în ale celorlalte centre din ţară găsiţi pe pagina www.hospice.ro , dar şi pe pagina de socializare a organizaţiei.                           (POPESCU Alina)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.