900 de braşoveni îşi primesc actele pe pământ după un an de aşteptare

 campProcedura de eliberare a titlurilor de proprietate a fost suspendată din septembrie 2015 pentru că Braşovul nu a avut subprefect.

După ce noul subprefect al Braşovului, Diana Borş, a depus jurământul şi a preluat atribuţiile, prefectul Ciprian Băncilă  a anunţat ieri că prima problemă ce va fi rezolvată este cea a titlurilor de proprietate. Potrivit legislaţiei, pe aceste documente trebuie să se regăsească şi semnătura subprefectului, însă cum postul a fost vacant timp de un an, procedura a fost suspendată, potrivit bzb.ro.
Prefectul susţine că 1 ianuarie 2017 este termenul limită până la care comisiile locale şi judeţene de fond funciar trebuie să soluţioneze toate cererile de restituire, dar şi să efectueze procedurile de punere în posesie şi să elibereze titlurile de proprietate. „Am solicitat primăriilor din judeţ ca documentaţiile tehnice care îndeplinesc condiţiile de legalitate impuse de legile fondului funciar să fie transmise în regim de urgenţă la Oficiul de Cadastru şi Proprietate Imobiliară Braşov OCPI, în vederea redactării titlurilor de proprietate. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii OCPI se vor face toate demersurile astfel încât săptămâna viitoare să fie eliberate aproximativ 900 de titluri de proprietate”, a declarat pentru bzb.ro prefectul, care este şi preşedinte al Comisiei Judeţene de Fond Funciar.
De altfel, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că anul acesta, chiar dacă judeţul nu a avut un subprefect, Comisia Judeţeană de Fond Funciar a continuat activitatea, având întâlniri săptămânale, prilej cu care au fost adoptate 357 de hotărâri, având ca obiect punerea în aplicare a unor sentinţe judecătoreşti, atribuirea de terenuri aferente construcţiei în proprietatea deţinătorilor de drept a acestora, dar şi rectificări de titluri de proprietate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.